| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 10, 2009 11:25 Заглавие: Sharp DV-3765SC изключва след 0,5 секунди и търся схема. |
|
|
Процесор - SDA20561-A539
МЧУ - MC44001P
Захранване - TEA2261
Телевизора се опитва да заработи и след около половин секунда изключва. Захранването си работи нормално, когато го натоваря с лампа.
Друго - R604 изпуши, но след като го смених, доколкото можах правилно да прочета цветовете, вече не грее.
Много ще се радвам, ако някой има схема точно на този модел, и ми я изпрати.
А ако случайно в албумите на Sharp във файлообменника я има не обръщайте внимание на частта за схемата. След малко ще ги преровя да видя какво има там. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 10, 2009 11:31 Заглавие: |
|
|
Chassis 4BSA?
Последната промяна е направена от RC на Пет Юли 10, 2009 11:36; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 10, 2009 11:35 Заглавие: |
|
|
Изпращам Ви схема на DV-5165H chassis 4BSB,която трябва да е същата,извинявам се за качеството. _________________ Димитър |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 10, 2009 12:34 Заглавие: |
|
|
Благодаря и на двама ви. След едно кафе време го почвам.
Извинявам се и на двамата, но не успявам да разчета изводите на процесора, а да намеря дейташиит на процесора така и не успях. Някой знае ли на кой извод на процесора е ресет, или блокировката, когато схемата за следене на различните напрежения подаде сигнал и спре телевизора?
Борил съм се с подобно нещо на Sharp 14 bs-c, ако правилно си спомням модела, но схемите просто са различни. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
peshootvt Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 19:47 Заглавие: |
|
|
Със закъснение. Обикновенно за този дефект е скапано или ТХО или прехода Б-Е на крайния на Н-ша. Транзистора се отпоява и се мери.
Не повдигай стари теми,които не се знае дали въобще са актуални Преди следващия да реши да пише без да погледне датата-темата я затварям.Ако пусналия я има все още неща за изясняване по нея-да пише ЛС на модератор за отключване. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
Към клиентите - За мерси не ме търси. От утре не се плаща.  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 21, 2009 8:42 Заглавие: |
|
|
По молба на автора - катинара е свален.
Моля преди да се взема каквото и да е участие от когото и да било - внимателно се запознайте със съдържанието до тук! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 21, 2009 8:57 Заглавие: |
|
|
До момента захранването е пробвано с крушка и работи, ТХО и краен транзистор са сменени профилактично, напреженията от захранването, и напреженията, захранващи вертикалната развивка са в нормата, 200-те волта са си добре.
Или нещо някъде товари някое от следените напрежения, и затова системата изключва, или нещо по самата схема, която следи определени напрежения и изключва не е наред, но още не съм хванал разбойника, така да се каже. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 21, 2009 9:20 Заглавие: |
|
|
Веригата на защитата е с начало 10 крак на ТХО през R616, D607, D608, Q603, Q604 до 7 крак процесор. Може би в момента прага на защитата да идва малко височко, затова откачете ценера D608 само за проба дали ще се задейства тя. Тогава стойността на R618 може да се намали до около 5кОм. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 21, 2009 12:11 Заглавие: |
|
|
| peshootvt написа: | | Тогава стойността на R618 може да се намали до около 5кОм. |
Да се намали ако се задейства, или ако не се задейства? Откачих единия крак на въпросния ценер, но телевизора пак изключи. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 21, 2009 13:09 Заглавие: |
|
|
Стойността на резистора се намаля ако не изключи защитата.
Проверих стойността на R604 - 3,3kOm 1/3W фюз-резистор и е в хоризонталната верига.
Има вероятност да е изгорял вертикала. При малазийските Шарпове е често срещан дефект.
Съжалявам, но на този етап нямам други идеи.
Лека и ползотворна работа. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
|
|
 |
|