| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 22, 2009 15:50 Заглавие: SONY CPD-G200 назъбена картина |
|
|
Човек като остане без работа на какво ли не е способен... . Разрових скрапа и ми попадна едно мониторче, включих го и видях че изображението е назъбено по вертикала. Реших да си имам един CRT монитор за резерва и да си го стегна. Ама като знам какъв чанч е ... , подозирам че е някой ел.кондензатор, но не съм на 100% уверен. Молбата ми е ако някой е имал същия дефект - да ме открехне направо какво да сменя. Че от стоене без работа се изхайлязих... . Но ще почерпя, обещавам...
P.P.Пообиколих с осцилоскопа захранването, запаралелих още около 10-ина кондензатора (около развивките), но заек няма. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 9:27 Заглавие: |
|
|
Май ще му отскубна транзистора на КСХО и останалото ще го предам на казаня.  |
|
|
 |
atanaspopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 10:23 Заглавие: |
|
|
| Спомена мие смътен относно това кои бяха кондензаторите, но проблема при мен беше от електролите около транзисторите за превкл на разл. разделителна способност. Ефекта беше къдрави краища на екрана. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 10:29 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Пообиколих с осцилоскопа....от стоене без работа се изхайлязих... |
Я малко по-старателно...
При наличието на това Ch. D99 -ръководство мисля, че "казаня" трябва да му се размине за сега
Па и след като не ги ремонтираш "гаранционно".... би следвало надеждите за монитора да са още по-големи  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 11:24 Заглавие: |
|
|
Емо-о-о-о, мързи ме бе, знаеш ли как се работи след отпуска, Ето и снимка на дефекта -  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 12:09 Заглавие: |
|
|
Гледам,че е свит и по H.Наистина прилича на дефект във веригата,посочена от atanaspopov.Така,на пръв поглед,разбира се. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 13:07 Заглавие: |
|
|
Не не, аз съм го свил нарочно, за да се види по-добре дефекта, иначе всички регулировки си работят.
и дефекта го има при всички разделителни които съм пробвал. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 16:47 Заглавие: |
|
|
На мен ми прилича на проблем около H-Out транзистора (Q503 мисля че беше). Там трябва да има една R-L-C група. Ето и един помощник за монитори от руския форум. тук |
|
|
 |
|