| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 1:59 Заглавие: Кад системи за схеми и платки |
|
|
Щеше ми се да обменим опит с колегите тук, какво ползват като софтуер за проектиране на схеми и рисуване на платки, доволни ли са от него и т.н.
Аз скочих "високо" още в началото - на Altium DXP 8.0 - изпосталях докато понауча системата, но сега мисля че добре се справям. Ако има други Алтиъм потребители, моля кажете коя версия ползвате с кои печ-пакети... аз имам само тази и се чудя дали да не се кача 'нагоре' с версията.
Моля модераторите, ако счетат раздела за неуместен, да ми преместят темата. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 21:45 Заглавие: |
|
|
Аз работя на Altium системите 5-6 години и не смея да кажа че съм ги научил , макар че съм направил доста платки . |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 21:56 Заглавие: |
|
|
О, боже опази, нямах това предвид - че съм ги "научил". Едва ли и програмистите в екипа на Алтиъм ги познават - адски са сложни.
Исках да кажа че като ми трябва нещо за мен, сядам, правя го и се получава. А то е ясно че на мен ми трябват прости неща, и отделно от това, едва ли ги правя по най-добрия начин.
Абе тук никой ли не рисува платки от време на време?  _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 22:11 Заглавие: |
|
|
Моето мнение е че Protel/DXP не е удобна за любителско ползване . Системата е изключително гъвкава и позволява дори и това , но разкрива великолепните си възможности само след натрупан опит . Аз например разчитам и често пъти преглеждам предишните си проекти за да си припомня разни похвати които съм ползвал и доста съм "чоплил" в хелпа докъто ги "сътворя" .
ПП никога не ползвам Auto Route  |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 8:06 Заглавие: |
|
|
А пък аз на CADSTAR работи под ДОС и много щеми се смеете
Започнах да се уча на Protel,но тигнах само до чертането на принципни схеми. Това вече там го правя. Но за платките времето ме притисна и сега все още на Кадстар. Иначе за протел сума литература изчетох, но много си прав практика трябва.  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 9:44 Заглавие: |
|
|
| За рисуването на схемите - Protel 2.8, после прехвърлям файла в DXP и тогава чертая платката. Малко тромаво, но по-лесно се оправям с библиотеките по този начин. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 10:21 Заглавие: |
|
|
За момента съм се справял с Sprint Layout 4 и обикновено нея използвам защото е елементарна, а и не разчитам много на програма да ми реди елементите и да опроводява. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
LorD DemoniC Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 12:29 Заглавие: |
|
|
Смея да твърдя че Алтиума е за професионалисти ... за начинаещи CADSTAR може и P-CAD до 2002 версия ...
Малко история:
Тези които създават Протел и тези които са създали P-CAD сега са заедно в проекта Алтиум Дизайнер ...
В началото пак са били заедно ... _________________ Когато бе открито електричеството , прадядо ми вече сглобяваше DVD  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 15:04 Заглавие: |
|
|
| За схеми ползвам sPlan 5, а за платки Sprint Layout 4. Руските им версии. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 15:27 Заглавие: |
|
|
Да, имам голямо желание да си го купя този "Altium Designer", но ми охладиха ентусиазма с цените-около 1500 евро за едногодишен лиценз и около 3000 - за неограничен. Луда работа!
Системата е наистина страхотна, но се чудя дали имат сметка от това, което правят-при тези суми, много ясно, че болшинството потребители ще предпочетат или по-ефтини програми(има непретенциозни програмки по за 100-200 евро), или пиратски. |
|
|
 |
|