Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор с DVD-шаси CCE_VO звук на DK
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 14:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Пулта ти като този ли е (само дето горе пише Global 4)?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 14:52    Заглавие: Отговорете с цитат

RC ето ти линка за това което писах по горе. http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=75950&highlight=cce Пулта ми е от по старите и не прилича на тоя.Нямам снимка за съжаление а и нямам с какво да го заснема и покажа в момента.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 25, 2009 10:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Връщам се да напиша за да не се мъчи някой друг.Случайно пробвайки друг телевизор при натискане на бутон SOUND на пулт LG 6710V00145J видях, че се оказах в сервиз на въпросното шаси.Не зная кой друг пулт генерира тази команда,но с оригиналния пулт като се отиде на OP3 и се промени на 3F 00111111 в менюто за настройка се появиха BG,DK,M и I стандарти.Настр. в сервиз се запомнят автоматично.Още не ми е ясно защо не тръгна с конвевертор.Желая успешен ден на всички!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 25, 2009 10:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Странното в случая е, че тази команда като код на командата съвпада с обсъжданото по-горе (линковете към "монитор-а") но с друг системен адрес.
Посоченото в последния пост (за пулта 6710V00145J) на мен лично ми прилича много повече на истината. А и факта, че е станало го доказва. Това го пиша само заради битуващото мнение за верността на посочените неща - "там".

П.П. Като правило когато се говори (пише) за битове, то подредбата обикновенно е най-младши -> най-старши бит, така че 0011 1111 при "другата" система трябва да изглежда така -> "FC" .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 25, 2009 10:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Да RC така е, но аз нямаше от къде да зная за това.На по късметлиите като мен и случайноста помага Laughing Благодаря ви за съдействието и лека работа.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети