| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 16:54 Заглавие: Lcd монитор I-INC CY199 няма напрежение до лампите |
|
|
Здравейте,нямам схема на този монитор затова ще покажа няколко снимки на захранващия блок,мисля че се ползва и в други марки
http://img16.imageshack.us/img16/2199/img3637uvb.jpg
http://img188.imageshack.us/img188/3383/img3638m.jpg
Та проблема е че инвертора не ще да запали,напреженията излизащи от захранващия блок за 18v,и 5v.Инвертора е изпълнен с OZ9936GN с 2мосфета(от страната на пистите).Няма генераций от инт.схема(на 6 крак има 5v постоянно),но също така не успях да намеря "power"сигнал към инвертора,възможно ли е просто да не се стартира инвертора,или да се блокират импулсите от защита?А иначе при натисане на бутона за вкл.диода светва и след няколо секунди започва да мига.Някой ако има схема с този интеграл мисля че също би било от полза! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 20:44 Заглавие: Re: Lcd монитор I-INC CY199 няма напрежение до лампите |
|
|
| emilm написа: | | (на 6 крак има 5v постоянно),но също така не успях да намеря "power"сигнал | А променя ли се напрежението на изв.1 при натискане на бутона за включване на монитора? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 22:20 Заглавие: |
|
|
Снимките не се отварят.Търси разрешаващ сигнал( ENABLE),който обикновено се изработва от процесора.Може и да се клати в много тесни граници,ако не се управлява по 'аналогово' ниво,а с ШИМ.Със скоп измервай.
P.S. Естествено,че може да се включва защита и да се спира.Ама каква защита-токова ли,напрежителна ли,честотна ли?Някои модели ползват една,други-друга,трети-всички накуп с обща точка.Аз ли да чета сервизното вместо теб? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 26, 2009 9:29 Заглавие: |
|
|
Значи на 1кр.на чипа няма напрежение,и не се променя,но пък при 0v на този крак чипа би трябвало да генерира.Куплунга към платката за управление е с 8проводника,и освен 5v на два от тях друго нищо не излиза,а.. има и 3,3 но то също не мърда.Ще се насоча към процесора да видя от къде се подава сигнала за вкл.При мен снимките се отварят,не би трябвало да има проблем и при вас!"Мармот",проблема не е в четенето, а в липсата на достатъчно неща за четене в случая  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 26, 2009 10:12 Заглавие: |
|
|
| Не съм съвсем в час с темата..., ама тука има схема на AL1501 . Устройството не е ли подобно?... |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 26, 2009 11:47 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | ... има схема на AL1501 . Устройството не е ли подобно?... |
Общото е че инвертора е изграден със същия чип,но схемата е доста различна
п.п. Процесора е NT68663MEFG-64,но не намерих данни за него в нета |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 26, 2009 15:46 Заглавие: |
|
|
Интересува те 33 крак на процесора,разрешаващ сигнал.Дивотия съм написал в горния си пост,DIP/DIM имах предвид се клати честичко с ШИМ,а ENA има две състояния-1/0.На първо време почни от филтрация на захранване,проба на лампи една по една,с външен инвертор,съпротивления на намотките на трафовете.Това преди да се забиеш в сложни измервания. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 26, 2009 17:49 Заглавие: |
|
|
Проблема е решен,оказа се паметта 24LC16,която замених на 24C16 без програмиране(подсказка от руски форум),и монитора тръгна нормално.Благодаря на всички за ценните съвети и схеми,и се надявам да бъда и аз с нещо полезен...най-малкото с почерпка  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 26, 2009 19:59 Заглавие: |
|
|
emilm, Полезен щеше да бъде един ЛИНК към "подсказката"  |
|