| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
uziiiii Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 11:56 Заглавие: Проблем с ATX |
|
|
| Проблема е следния имам старо ATX захранване и мислех да го ползвам за усилвател. Пробвах го на усилвателя - работеше добре,нямаше шумове.След това разпоих всички кабели освен +12V ,+5V,маса и зеления кабел който се дава на маса за да работи захранването го пробвах .Лампата с която го пробвах изгоря ,а вентилатора заработи по бавно и шумно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 12:09 Заглавие: Re: Проблем с ATX |
|
|
Каква е лампата?Какво е захранването?Къде е вързава тая лампа?Колко волта мериш на изхода? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 12:13 Заглавие: |
|
|
| Лампата е от 12 V 21W (от кола ) а на изходите излиза около 3V с много големи пулсации |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 15:02 Заглавие: |
|
|
| Виж докато си разпоявал тия сичките кабели да не си съсипал нещо по платката. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 15:13 Заглавие: |
|
|
| ами огледах я и не забелязах някакъв видим проблем.Единственото за което се сещам е че я пробвах без да съм хванал платката за шасито, не знам дали това може да е проблема |
|
|
 |
nihilista Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 17:25 Заглавие: |
|
|
Токов удар?!
Щом не ти изкарва напреженията и имаш големи пулсаций, то според мен ШИМ-а не ти работи както трябва.
Атх-а принципно трябва да е натоварен малко за да работи добре. Провери дали няма подути кондензатори, нагорели резистори или тъмни петна по платката. Издава ли писклив шум когато се включи да работи захранването? _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 19:23 Заглавие: |
|
|
ами издава шум от вентилатора ,явно заради големите пулсации.Бях го натоварил с крушка от кола на изхода за 5 волта ,но при пускането изгоря .А за ШИМ се използва интеграла 2005 |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 20:17 Заглавие: |
|
|
| Да не са разпоени разисторите за обратната връзка или да си прекъснати пистите им - тогава ще има голям пик в напрежението преди да се включи защитата. Може и да греша. Datasheet > http://www.datasheet4u.com/download.php?id=631383 Обратната връзка за 3,3в. трябва да се изпълни в кутията - кафявия проводник да се свърже с един от оранжевите. Може при разпояването на проводниците и някой от товарните резистори да се е разпоил. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 9:23 Заглавие: |
|
|
| nihilista написа: | | ...Атх-а принципно трябва да е натоварен малко за да работи добре. ... |
Стига с тия бабини деветини! Има си резистори за минимален товар вътре!
Ако не е покрай обратните връзки или разпоен резистор - да провери ЕДИН от двата ключови транзистора дали не е изгорял. Възможно е при пускането с крушка защитата по мощност да не си е свършила работата. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 9:38 Заглавие: |
|
|
| Ами ще проверя транзисторите , но захранването съм го пускал със същата крушка преди да разпоя кабелите и си работеше нормално |
|
|
 |
|