|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 29, 2009 23:24 Заглавие: |
|
|
А къде е стабилизацията ?
Тези болтчета 3mm ..... може и да са 4mm нямат място по пътя на 60 -те ампера , а и по този начин монтирани ... . Мисълта ми е кабелните обовки да се притягат поне към шините на платката .
Радиаторчетата ще греят много здраво при тези силициeви диоди , не зная как си ги тествал , но смятай пад над 1V .
ПП Как се оръси по 5-10 лв. на бройка , добри бързи диоди сложени в мрежов изправител  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 2:43 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | | може и да са 4mm нямат място по пътя на 60 -те ампера |
Всъщност имат място, но не като проводници. Така наистина са кофти.
Една малко по-широка медна тръбичка се слага (в разпробита съответна дупка), от долната страна се запоява хубаво, отгоре се изкривява да контактува с обувката, а с винт+гайка само се фиксира против вибрации и изскубване. Някъде имам такава платка - самоделка, ама докат' я изровя... Не е захранване, ама то идеята е същата.
Друг вариант, ако нямаме медна тръбичка в кашона с боклуците е с нормална лустер клема за 6мм2. От едната страна снопче медни кабели, запоени в няколко различни точки в пистата. Самата клема я лепя върху страна елементи примерно с точка епоксидна смола, или със силикон. А жиците от трафа - директно в клемата  _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 10:18 Заглавие: |
|
|
Клемите може да ги преместя просто от долната страна на платката...Директно на пистите!А за диодите незнам колко да се оръся.. 9,6лв/бр. Доста позагрява след 9-10 часа натоварване но с 120мм вентилатор е добре!Като намеря по-подходящи радиатори ще ги сменя..
p.s.Болтовете са 6мм диаметър... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 13:40 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | ...А за диодите незнам колко да се оръся.. 9,6лв/бр. Доста позагрява след 9-10 часа .... |
Аз бих ти препоръчал металните грецове - има и 50 А -ви . Нямаш никакъв проблем с тях - един радиатор , стабилно закрепване , цена 1-2 лева , носят и на опаралелване ( в твоя случай при 50А грец не е необходимо ) . Аз съм опаралелва 3 греца и съм правил 12V/ 100А стабилизиран захранващ блок , един брой има и във Варна . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 14:15 Заглавие: |
|
|
Тези ли ? http://www.orotronics.com/productimage.php?product_id=30
Мислех да слагам такъв...Но ми се струва слабичък..Иначе за температурните рекорди с тях и аз съм топил разни кутии от прегряване..Найстина са корави но тук исках да е нещо по якичко..Иначе мислех да вързвам 2 50Амперови греца в паралел но не съм правил такава щуротия досега и нямах време да проведа тестове и да видя кое на къде е .. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|