Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Програмиране на PIC16F628A
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
_world_
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 11:02    Заглавие: Програмиране на PIC16F628A Отговорете с цитат

Моля за малко помощ! Четох и из форума за трудностите при програмиране свързани с работата на различните ефтини програматори jdm тип или вариантите от китове на неомонтана. Явно честите промени в архитектурата на този чип не позвляват с обикновен и прецизен програматор да изпълня това което искам. Въпроса ми е все пак имя ли някой който е постигнал някакви резултати с него с jdm програматор или друг по-ефтин вариянт(с някой кит). Питам това защото не се нуждая от програматор за други проекти а само за един конретен и толкова. Не ми се дават 50-60лв за апаратура която няма да ползвам. Аз опитвам с jdm програматор и софтуер ic-prog но колкото и прост да е схмета нещо не се получава - изписва ми винаги preveleged intruction дори преди още да съм свързал програматора към компютъра.
П.С. ако може отговаряйте на Л.С.
Надявам се някой може да помогне
Поздрави
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 11:06    Заглавие: Re: Програмиране на PIC16F628A Отговорете с цитат

_world_ написа:
П.С. ако може отговаряйте на Л.С.

Не може.Форума за това е публичен за да се отговаря публично.Още повече в случаите в които няма някакви основателни доводи за предоставяне на информацията по този странен начин.
Ако не посещаваш форума редовно си има възможност за абонамент при нови отговори в темата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 11:13    Заглавие: Re: Програмиране на PIC16F628A Отговорете с цитат

_world_ написа:
...и софтуер ic-prog но колкото и прост да е схмета нещо не се получава - изписва ми винаги preveleged intruction дори преди още да съм свързал програматора към компютъра....

Коя е версията на "ic-prog"-а която ползваш, за каква ОС е и с каква си ти ?
П.П.А не е ли далеч по-просто когато и ако си готов с файла който трябва да бъде "налят" да помолиш някой "удобен" ( разполагащ с необходимия програматор) да ти свърши работа?
От София има доста участници.
Все ще се намери някой да ти помогне.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nafo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Така. . . за този конкретния контролер, може да използваш програматора на МК, който е доста елементарен и нискобюджетен. . . но ако работиш с лаптоп, който не разполага с СОМ порт, мога да ти предложа един клонинг на PicKit2 който излиза на около 20 лв. за да си го направиш, а от гледна точка на функционалността съм доста доволен. . . http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=7
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

preveleged intruction ти пише защото последната версия на Ic-prog нещо не може да го инсталира драйвъра за ХР.Иди в опциите на програмата и отметни Win XP driver 'enable'.Ако и до там не можеш да стигнеш при отварянето на програмата,тогава ползвай драйвъра който съм ти прикачил,просто го сложи в директорията където се намира IC-prog.exe. Например ако ти е на десктопа просто сложи драйвера също там.
_world_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 13:47    Заглавие: здравейте Отговорете с цитат

благодаря за отзивчивостта и бързите отговори които ми давате. Прави сте, че трябва да се дискутира публични а не по Л.С.
Отностно програмата ще опитам да се оправя с драйвера за XP и се надявам да се получи. В момента не разполаам с условия да си сглобя програматора на млад конструкор. В нета видях, че неомонтана предлагат програматор за чипове на microchip но в магазините на масат електроникс ми казаха, че не доставяли от тях повече! И така ако усилията ми не се увенчаят с успех дали ще се намери някой с подходящ програматор който може да ми помогне( в Софиа).
nafo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако закъсаш нещо, аз съм от Пловдив, пишеш и нямаш проблем. . .
_world_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 20:12    Заглавие: ХИ Отговорете с цитат

Оправих проблема с програмата и привидно програмирах чипа. Но схемата която конструирам не работи. Няма как да разбера причината - некачествено програмиране или лош програматор. Схемата на приложение на чипа е проста не вярвам от там да има проблем. А с jdm програматор няма как да разбера дали чипа е зареден правилно или дали изобщо нещо е работело?
nafo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 21:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай линк към схемата да я разгледаме, ако трябва да я налепим да видим къде се пъне.....
_world_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 21:20    Заглавие: ето линк Отговорете с цитат

ЛИНК
или: reprap.org/bin/view/Main/FAQ

Известна схема.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети