| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 14:17 Заглавие: нещо като интерком между два автомобила |
|
|
Задачката е следната движат се два автомобила на разтояние до 1000м и между тях трябва да се поддържа радиовръзка (най-вероятно на честота на която няма да създавам проблеми).Това се налага понеже моята "велика" фирма не отпуска много пари за такива работи а с GSM да се държи връзка ще излиза много скъпо, понеже се ползва непрекъснато.
Някакви идеи ?
Аз се сетих за УКВ радоимикрофоните на неомонтана и хобикит ама нямат чак такъв обхват. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 14:22 Заглавие: Re: нещо като интерком между два автомобила |
|
|
Ползвам такива станции от години.
http://www.germanos.bg/e-germanos_bg/open/browse%3Bjsessionid=1D6F5615D7D0F216314F128EBB473757?product=6887&category=1027
Като цяло са железни само дето батериите им се скапаха бързо..При теб може да се направят да работят от запалката на колата с един стабилизатор на 5,5В(максималното им е 6В) но все пак да не ги пускаме на макс . Покривал съм пресечени терени при разстояние около 1-2Км без никакви проблеми.Иначе на пряка видимост рекорда ми е с тях 6,4Км. (мерено е с google)
p.s. Midland G5 PMR 446 e с малко повече екстри за тези парички  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 14:32 Заглавие: |
|
|
Такива съм виждал. Наистина са много корави, но ако може нещо по-евтино или даже самоделка да е (дори само схема би ми свършила работа) Все пак не са за мен а за служебно ползване.  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 14:54 Заглавие: |
|
|
Самоделка на такива параметри неварвам да е много по-евтина..За радиомикрофоните.. има такива схеми и с по-голямо покритие..НО Е НЕЗАКОННО И ПОДЛЕЖИ НА САНКЦИИ!Така че не те съветвам да пробваш! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 16:04 Заглавие: |
|
|
| Самоделка, ама я кажи какви уреди за настройка имаш? При високите честоти не става просто да налепиш платката и готово. Ако мислиш да я пускаш само с мултицет няма да стане. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 19:04 Заглавие: |
|
|
Оооо много болна тема Разполагам само с мултицети и любителски осцилоскоп (до 5 GHz) . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 19:17 Заглавие: |
|
|
Единственият разрешен за общо ползване обхват е 27 MHz.За всичко друго-подлежи на разрешитрлрн режим със заплащане за ползване.Не виждам какво по-евтино можеш да направиш като средство за връзка освен да си купиш два радио приемо-предавателя с мощност около 1 W на честота 27 MHz.Има ги навсякъде.А пък ако "великата " ти фирма няма 10 лева да плаща на месец за две SIM карти ,които са с неограничени помежду си разговори,просто няма смисъл да се занимаваш с дивотии!Това за мен е пълен идиотизъм! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 19:19 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | ...любителски осцилоскоп (до 5 GHz) . | Може би е Mhz?  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 21:09 Заглавие: |
|
|
To ако ще купува заводски по-добре на 446МHz, че на 27 е много капризна работата... А за правене найстина без уреди е мъка особено над 50MHz.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|