| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
onto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 13:11 Заглавие: Смяна на девиаторни ключове с датчици за движение |
|
|
Здравейте , във вкъщи имам девиаторни ключове на стълбището.Намислил съм да ги сменя с ключове със PIR датчици и микрофон.Въпроса ми е дак да ги свържа, защото неминуемо по някое време ще бъдат включени и двата.Прилагам снимка картинка на която са сегашните както и двата варианта за които се сещам , но не съм сигурен дали ща станат. http://onto.snimka.bg/experiment/deviatori.416464.14547448 _________________ Nai sladkoto e neshtoto koeto znaesh 4e e napraveno ot teb !! Drugoto e prosto stoka ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 14:11 Заглавие: |
|
|
Какъв е проблема ,че и двата в един момент ще са включени.Нали ще дойде момента ,когато няма да има обект на движение и ще изключат и двата.Това с диодите няма много смисъл-най много да ти падне изтензитета на светене на лампата-но пък ще и удължиш живота  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
onto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 14:53 Заглавие: |
|
|
Проблема ми е , че не знам за ве се повредят ключовете , макар , че мисля , че няма.А диодите ги сложих да не връща ток към ключа. _________________ Nai sladkoto e neshtoto koeto znaesh 4e e napraveno ot teb !! Drugoto e prosto stoka ! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 15:15 Заглавие: |
|
|
Нищо няма да им стане-слагай.И внимавай с тока-че там като те удари не можеш да му го върнеш..... _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 17:21 Заглавие: |
|
|
| Само че с диодите ще свети на 110В лампата ,махай ги ,не са ти необходими ,единствено фазирай правилно изводите на PIR датчиците -фазите да са към фазата и.т.н. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 19:02 Заглавие: |
|
|
Човека най вероятно има предвит, че 2 та датчика са прекалено близко разположени и може да се получи така, че и 2 та да са задействани едновременно в даде момент.Освен това не е ясно дали са с превключващ контакт или само с нормално отворен.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 23:27 Заглавие: |
|
|
| Аз не съм ги виждал вътре тези датчици ама ако има реле,което ще издържи тока на лампата-вариант 1 си е добре.Скоро видях подобно изпълнение в един коридор-лошото е,че свети и денем без нужда. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 6:44 Заглавие: |
|
|
| Е па тези датчици нямаха ли фотоклетка ,която да не им позволява да се включват на светло ,може би не са ги регулирали добре . От друга страна ,като гледам в блока денем-нощем има си хора дето щом излезе от къщи -пали лампата на стълбището -недовиждат ли -що ли ? |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 8:50 Заглавие: |
|
|
Точно така е ELP имат и фото датчик който се настройва при каква околна осветеност да се за действа. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|