| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 12:18 Заглавие: Колко може да е мощността на това захранване |
|
|
Попадна ми едно миниатюрно импулсно захранване с размерите на цигарена кутия. Габаритните размери на магнитопровода на имп. траф са 26 x 19 x 7.5 mm. Приблизително каква мощност ще може да отдава?
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 12:39 Заглавие: |
|
|
| Виж диода за изправяне на изходното напрежение на колко ампера е предполагам 3 или 5 ампера и напрежението което отдава и ще разбереш. |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 12:43 Заглавие: Re:захранване |
|
|
| Така като гледам ме прилича на захранване за лунички.Ако работи,защо не измериш какво напрежение изкарва?Виж от каталог диода на изхода и ще добиеш някаква представа. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 13:11 Заглавие: |
|
|
като гледам трафа мощността сигурно е около 20 вата.
Аз имам едни с TNY268 с по-малко трафче на 12 волта и спокойно си черпя 1,5 ампера |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 16:53 Заглавие: |
|
|
Tъй като гледам няма мощен транзистор т.е. се ползва директно чипа да клати трафа.Виж колко го дават по пдф чипа но няма да е повече от 30-40W мисля.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 18:58 Заглавие: |
|
|
Този диод при схема Flyback ще може да изкара до 1,5А без да прегрява - изглежда 3-амперов, но за флайбак нещата стоят малко по-иначе за изискванията за диода. Трафчето вероятно ще може при 220В да изкара и до 40Вт, но по-скоро е смятано за да може 90-240В да изкарва изходната мощност, която сигурно е около 20Вт. Виж дали тази ИС е с външен токов резистор - ако да - можеш да експериментираш да го намалиш малко, ако е с вътрешно ограничение - колкото даде - толкова.
Товари го докато почне да кляка изхода, после върни 20% назад и го изчакай 1-2 часа дали ще прегрее. Интегралката най-вероятно е с вътрешна темп. защита, така че мисля, че няма да гръмне. Може диода да не издържи, обаче! _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 20:33 Заглавие: |
|
|
| Утре ще пробвам да го пусна. И наистина няма ключов транзистор. А за тая интеграла DT104 Google нищо смислено не изкарва. Изглежда е премаркирана (струва ми се, че корпуса от горе е трит). И всичките й изводи с изключение на 4 и 5 са на маса. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 2:28 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | Може диода да не издържи, обаче! |
Аз за такива работи, като пробвам, лепя един термометър за пуйка (сериозно - готварски термометър с остър връх) с тефлоново тиксо за заподозрения елемент, и гледам колко се напича. Гледам и как му се променя температурата като пипам тук-там. Помага. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 10:29 Заглавие: |
|
|
| Пуснах го натоварено с резистор 43 ома, дава 8.48 волта. С резистор 5.1 ом дава 8.23 волта. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 12:24 Заглавие: |
|
|
Мда иначе на празен ход колко дава.
Има и друго може оптрона на обратната връзка да е почнал да се скапва. Както и изправителния диод. Принципно си работят но... |
|
|
 |
|