| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 21:56 Заглавие: |
|
|
Тази схема си работи...
Как оправи програмата,пробва ли това което те посъветвах? _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
_world_ Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 23:47 Заглавие: Да |
|
|
Аз имах преди това драйвер но в инструкцията пишеше, че е нужен само за ОС различни от XP.(Milenium,98,2000 t.n.) ами тази схема на програматора я направих на платка както си трябва, но осветлението което сглобявам с този чип не трагва. Чудя се къде може да е причината? Самото осветление е с три транзистора, 9 резистора, и няколко свето - диода. Не мисля, че в нея може да има грешка. Как мога да проверя дали чипа не е изгорял по някаква причина? _________________ Който търси - намира |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 9:43 Заглавие: |
|
|
_world_ какво означава това "привидно програмирах чипа" ? Привидя ли ти се или си го помисли . Кажи, мина ли проверката след прогамиране? Като го прочетеш после и сравниш файловете има ли грешки? Защо да не можеш да разбереш с JDM дали е зареден правилно чипа . Да не ти е включен CP (code protect) ? Ако е вкючен в оригиналния хекс махни го . При пиковете поне фузовете са в хекса, ако ти е верен файла и е минал проверка при програмирането няма какво да му мислиш много..
Освен това тоя проект с готови файлове накъде от нета ли е или сега се мъчиш да го изкопираш от някое устройство ? _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 17:48 Заглавие: Re: Да |
|
|
| _world_ написа: | | че е нужен само за ОС различни от XP |
Нещо не си прочел правилно... Нужен е точно за ХР а другите не се нуждаят от него... _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
_world_ Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 19:49 Заглавие: ОК |
|
|
Драйвера може и да е за XP, не споря. Казвам привидно записване на чип понеже ic-prog показва едни и същи операций с и без влючен програматор, не ми показва какво е прочел от запива при верификация а само изписва съобщение, че процеса е протелкъл сполучливо но това се случва и при не включен пограматор. Хекс файла е от схема от нета на една до болка позната нощна лампа с преливащи цветове( в целия спектър на дъгата). И аз сам много критичен към себе си и грешките си но вие определено сте по-критични. Благодаря за съветите все пак. _________________ Който търси - намира |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 20:42 Заглавие: |
|
|
Не ми стана ясно какво е "невключен програматор". Изключено захранване, вероятно. Или изключена комуникация? Да опитаме по ред: Отвори: Settings->Options->Programming
Ако нямаш отметка никъде, това е причината, поради която ти дава същия резултат с- и без програматор. Но определено никакво съобщение няма да извежда накрая, ако програмирането е без проверка...
Я свали процесора и му дай да програмира HEX файла без PIC в цокъла. Ако изведе, че има грешка на адрес 0000h, всичко е наред.
Нали не се опитваш да копираш от процесор на готово изделие? |
|
|
 |
_world_ Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 22:04 Заглавие: ОК |
|
|
Добре ще опитам да направя това което ме съветваш. Не не копирам никакво изделие! _________________ Който търси - намира |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 22:06 Заглавие: |
|
|
Защото просто ще ти дава, че е програмирало, а всички адреси ще са с 0000.
Пробвай, каквото ти написах, че да видим. Аз съм малко като нощна птица и ще съм тук още няколко часа. |
|
|
 |
_world_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 11:02 Заглавие: Хей |
|
|
Направих това което ми каза. Получи се точно тожа което трябва да бъде. Включен програматор към компа без чип в цокъла и ми изписа че има грешка при адрес 0000. После сложих пика в цокъла и проверката завърши успешно. Според мен ако това е достатъчно като тест би трябвало програмирането да е приключило успешно. Сега остава да разбера защо не работи схемата която правя с този чип.
Тя е за една нощна лампа с преливащи цветове в цлия спектър на дъгата. може да намериш схемата като напшеш в google.com -
mood fading colour lamp! _________________ Който търси - намира |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 11:13 Заглавие: |
|
|
Програмирал си го успешно. Ако hex файлът ти не е някое менте, би трябвало да можеш да го подкараш.
Така като гледам, трябва да си провериш настройките в IC-Prog. Възможно е да е там проблемът. Обърни внимание дали и къде имаш отметки, относно това:
Fuses
IntRC I/O = Enabled
PWRT = Enabled
BODEN = Enabled
MCLR = Disabled
Rest of fuses = Disabled |
|
|
 |
|