|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 22:21 Заглавие: |
|
|
Аз също съм с Astra F Caravan'98 (от последните, преди "полицейския" модел) и на тавана не съм видял да има антенен усилвател. В кората на багажника не съм търсил, но ще го направя при първа възможност.
В 90% от случаите оригиналната антена GTI Flex е сменена с каквато са намерили - менте. Освен това има коаксиална букса между кабела и самото тяло на антената, която се окислява и се саморазвива от вибрациите. Буксата за 12V също може да се окисли. Всичко това значително намалява чувствителността на приемника Blaupunkt CAR300, който и без това не е от най-качествените.
Колкото до гуменото уплътнение - продават се менте антени с цялото "оборудване", вкл. с уплътнение и коаксиалния кабел за около 5-6 лева. Просто трябва да се намери точния модел.
Всичко това съм го пробвал лично и най-добри резултати станаха с антенен накрайник за 12лв. на HAMA от METRO. Тази, която е със две шпилки: М5-М6 преходник и М6-М6 и спирала около нея. Другата с вградения винт М6 не става!
Успех! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 14:30 Заглавие: |
|
|
Аз разглобих задната част на тапицерията и подпъхнах ръка между кората и тавана. В кухината над плафона намерих захранващ кабел към антената (+12V при включено радио) и до него куплунг за коаксиален кабел (куплунга разделя на две части кабела между приемника и антената). От тази ситуация си вадя извода, че антенния усилвател е в антенното тяло.
Спрях до тук с разглобките обаче, защото се срахувам, че стария уплътнител, под основата на антената, ще се разпадне, а нямам с какво да го подменя, дори и временно.
Ще потърся за менте антена, както ме посъветва колегата Gena, за да й взема само уплътнителя, защото май там ще се окаже целия проблем. |
|
|
 |
chenkete Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 8:40 Заглавие: |
|
|
Друг вариант е втора употреба. Повечето ги свалят с гайката и уплътнението и остава само да се развие старата и да се сложи другото тяло като не се налага корекция по самите кабели. По магазините продават нови които на вид са добри но неработят толкова добре. _________________ Всички болести идват от ядове,
а всички ядове идват от гадове |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 10:12 Заглавие: |
|
|
| Да, търсих втора употреба, но за сега не намирам. Ако някой знае точното място за търсене, моля да пише. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 11:32 Заглавие: |
|
|
В Хасково има много голяма автоморга само за Опел предполагам, че там ще намериш. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 11, 2009 12:25 Заглавие: |
|
|
Не намерих друг уплътнтел, и затова лепих/мацах по стария, а после го върнах обратно.
До антенния усилвател не стигнах, защото е капсулован, а от антенното тяло излиза тръба-отливка, в която са вкарани коаксиалния кабел и кабела за +12V. Тръбата е нарязана външно с резба 8mm и в нея откъм купето се навива гайка, чрез която цялата конструкция се захваща за тавана.
В крайна сметка нищо не можах да направя, сега съм на изходна позиция, но поне се надявам да съм херметизирал отвора в тавана, през който по-рано е прокапвала вода в купето. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 10:07 Заглавие: Re: отговор |
|
|
Да се похваля, радиото вече работи много добре!
Ходих до Пазарджик, и нямах никакви проблеми, дори и на места, в които преди това радио беше "мъртвец".
Както писах по-рано, мултицета "хващаше" преходно съпротивление между корпуса на автомобила и оплетката на антенния кабел. След разглобяването и хубавото стягане после на назъбената гайка, преходното съпротивление изчезна, а с това се подобри и приемането.
Още веднъж благодаря на всички, които ми помогнаха с практически съвети. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|