Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на ант. усилвател в OPEL Astra_комби
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Сеп 01, 2009 22:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм с Astra F Caravan'98 (от последните, преди "полицейския" модел) и на тавана не съм видял да има антенен усилвател. В кората на багажника не съм търсил, но ще го направя при първа възможност.
В 90% от случаите оригиналната антена GTI Flex е сменена с каквато са намерили - менте. Освен това има коаксиална букса между кабела и самото тяло на антената, която се окислява и се саморазвива от вибрациите. Буксата за 12V също може да се окисли. Всичко това значително намалява чувствителността на приемника Blaupunkt CAR300, който и без това не е от най-качествените.
Колкото до гуменото уплътнение - продават се менте антени с цялото "оборудване", вкл. с уплътнение и коаксиалния кабел за около 5-6 лева. Просто трябва да се намери точния модел.
Всичко това съм го пробвал лично и най-добри резултати станаха с антенен накрайник за 12лв. на HAMA от METRO. Тази, която е със две шпилки: М5-М6 преходник и М6-М6 и спирала около нея. Другата с вградения винт М6 не става!
Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 02, 2009 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз разглобих задната част на тапицерията и подпъхнах ръка между кората и тавана. В кухината над плафона намерих захранващ кабел към антената (+12V при включено радио) и до него куплунг за коаксиален кабел (куплунга разделя на две части кабела между приемника и антената). От тази ситуация си вадя извода, че антенния усилвател е в антенното тяло.
Спрях до тук с разглобките обаче, защото се срахувам, че стария уплътнител, под основата на антената, ще се разпадне, а нямам с какво да го подменя, дори и временно.
Ще потърся за менте антена, както ме посъветва колегата Gena, за да й взема само уплътнителя, защото май там ще се окаже целия проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chenkete
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Пет Сеп 04, 2009 8:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Друг вариант е втора употреба. Повечето ги свалят с гайката и уплътнението и остава само да се развие старата и да се сложи другото тяло като не се налага корекция по самите кабели. По магазините продават нови които на вид са добри но неработят толкова добре.
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 04, 2009 10:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, търсих втора употреба, но за сега не намирам. Ако някой знае точното място за търсене, моля да пише.
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Сеп 04, 2009 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

В Хасково има много голяма автоморга само за Опел предполагам, че там ще намериш.
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 11, 2009 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Не намерих друг уплътнтел, и затова лепих/мацах по стария, а после го върнах обратно.
До антенния усилвател не стигнах, защото е капсулован, а от антенното тяло излиза тръба-отливка, в която са вкарани коаксиалния кабел и кабела за +12V. Тръбата е нарязана външно с резба 8mm и в нея откъм купето се навива гайка, чрез която цялата конструкция се захваща за тавана.
В крайна сметка нищо не можах да направя, сега съм на изходна позиция, но поне се надявам да съм херметизирал отвора в тавана, през който по-рано е прокапвала вода в купето.
Върнете се в началото
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 10:07    Заглавие: Re: отговор Отговорете с цитат

Да се похваля, радиото вече работи много добре!
Ходих до Пазарджик, и нямах никакви проблеми, дори и на места, в които преди това радио беше "мъртвец".
Както писах по-рано, мултицета "хващаше" преходно съпротивление между корпуса на автомобила и оплетката на антенния кабел. След разглобяването и хубавото стягане после на назъбената гайка, преходното съпротивление изчезна, а с това се подобри и приемането.

Още веднъж благодаря на всички, които ми помогнаха с практически съвети.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети