|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
_world_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 13:03 Заглавие: Proweril sym gi |
|
|
Fuse - са това и съм ги проверил. В инструкцията на сайта пишеше за тях и съм ги отметнал както трябва. чипа съм го купил от Комет. Но схемата не работи не знам защо. Като подам напрежение на изводите на интегралната схема не отчитам волтаж там където са захранващите пинове. Тъй като схемата е елементарна не мисля, че съм направил късе в нея а по-скоро интеграла не работи и има проблем вътре в него. Но пък от друга страна ако е така нямаще да ми показва успешно програмиране. Не разбирам къде може да е причината. _________________ Който търси - намира |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 13:31 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Като подам напрежение на изводите на интегралната схема не отчитам волтаж там където са захранващите пинове. | Какво пък значи това ? Обясненията ти са далеч от всякаква техническа терминология ,намери си някой да ти пусне схемата най добре ! BTW не знам с какво я захранваш ,но калпав източник също може да е причина за увисването на процесора ,светодиодите дърпат доста ток ! | Цитат: | Finally we have done some current measurements to measure power dissipation. It's clear that current changes as colors are changing. As you can see the max current needed is 232mA. You should keep in mind that this depends on the led you have and the power resistors you choose.
As a conclusion a power supply rated at 5V/500mA will be sufficient.
|
|
|
|
 |
_world_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 13:51 Заглавие: Отворко |
|
|
Ами аз обеснявам, че говоря за схема която явно не е съставена само от чипа. Следователно подавам напрежение на посочените места на ЦЯЛАТА схема. Мисля не е нужно да пиша толкова описателно за да ме разбереш. Захранването ми е от батерий и колкото и ток да дарпят тея свето диоди, който по разчет е не по-гоялм от 350мА мисля че все пак ще светнат. Няма как да имат консумация достатъчна, че да смъкнат напрежението до толкова, че нищо да не работи. И да повторя - свързвам захранването и измервам пада на напреженито на захранващите пинове на чипа и там откирам о волта. Абе дал съм координати на сайта от който правя лампата вземи го погледни и не ме питай глупости. _________________ Който търси - намира |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 14:03 Заглавие: |
|
|
А ти откъде мислиш че съм взел цитата дето ти го пуснах ,айде ходи се пери тогава и си обяснявай на другите на колко места пускаш захранване по схемата ,аман от лаици ,дето си мислят ,че електрониката е един пик и една програма ,блъскай си главата тогава ,още много ПИК-ове има да запишеш докато стигнеш до моето и на колегите ниво ! Па и правописа научи не е "обеснявам " ,а обяснявам ! | Цитат: | | И да повторя - свързвам захранването и измервам пада на напреженито на захранващите пинове на чипа и там откирам о волта. | Нямам думи ,пада на напрежение на захранващите пинове ,това да не ти е резистор по който тече ток ! А да ти е дошло на акъла да провериш връзките от захранването до тези пинове ,или това не е писано на сайта ,дето 3 страници го криеш и така и не си дал директен линк ,само написа | Цитат: | Тя е за една нощна лампа с преливащи цветове в целия спектър на дъгата. може да намериш схемата като напишеш в google.com -
mood fading colour lamp! |
Егати конспирацията ,егати ! |
|
|
 |
_world_ Нов потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 14:30 Заглавие: |
|
|
| Ами сам го каза -5 връзки са накръст -прозвъни ги с мултицет и виж коя липсва за да няма захранване на изводите на процесора .Мериш от точките където подаваш 5В и маса ,до 14 и 5 извод съответно. Освен това при зареждане на файла в ICprog фусовете се чекват правилно автоматично ,но типа на осцилатора неизвестно защо се променя на HS ,според текста трябва да го върнеш на IntRC I/O -горе в прозорчето осцилатор ,това може да е доста съществена причина да не тръгва ,но първо си провери изпълнението. BTW ,откъде намери светодиод за лампата ? |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 16:53 Заглавие: |
|
|
Проверих програмата .. бачка. Ако е записан контролера вярно и съответно конфигурационата дума е вярна, проблеми няма. Е като не вземем в предвид задклавиотурното устройство, там са основните бъгове.
| Цитат: | | но типа на осцилатора неизвестно защо се променя на HS |
Зависи как е компилиран кода, някой компилатори добавят в края на хекса, вида на контролера и конфигурационната дума. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 17:38 Заглавие: |
|
|
| Най вероятно и тук е направено така ,но тогава възниква въпроса защо в текста е дадено ,че типа на осцилатора трябва да е IntRC I/O кое ли от двете (HS),което излиза от компилатора ,или това от текста е вярното. Останалите фусове съвпадат . Макар че и най правилно програмирания контролер -без захранване няма как да работи ,най добре първо да си види грешките по хардуера ,пък после да му мисли. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 20:13 Заглавие: |
|
|
Приказвате глупости вече 3 страници . Когато нещо не разбираш (независимо колко си добър в други области), недеи да даваш акъл и на другите. Някой програматори показват по различен начин шеснайсетичните значения на адресите на памета, дали ще са 12 битови или 14-битови нама значение. Например 14-битовата дума, най голямото значение е 16383 (3FFF или 11111111111111). Това означава 1А30 или 301А, и програматора си знае как да си ги пише.
| Код: |
:02400E003C3F35
:00000001FF
;PIC16F684
;CRC=F6A4 CREATED="30-Декември-08 20:15"
|
тук конфигурационната дума е 3F3C, и добрия програматор си зарежда всичко и записва както трябва. Ако няма тези редове в hex файла програматора няма как да разбере дори контролера какъв е а не да зареди и конфигурационата дума, в такъв случай си зарежда фусовете по дефоулт. В друг случаи програматора , когато стигне до тези редове и не ги разбере ... изревава и дава грешка, тогава се трият и всичко е OK. Стига вече с тия глупави постове дето ги с....е.
За любопитните
http://en.wikipedia.org/wiki/Endianness |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 20:41 Заглавие: |
|
|
| Вероятно отива на хардуерен проблем... Имам някакво предчувствие, че разковничето е в мощните резистори на диодите или свързването на транзисторите. Съмнява ме, че си направил някоя банална грешка, която те тормози. Какво мериш на крачета 7,8 и 9? Ако това, че не отчиташ напрежение на захранващите пинове се отнася до тях, свали резисторите 10к към базите на транзисторите и мери пак, без връзка към транзисторите. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|