Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Pioneer CDJ-200 (DJ CD плеар) дисплея не работи!

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
prikumov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 03, 2009 7:59    Заглавие: Pioneer CDJ-200 (DJ CD плеар) дисплея не работи! Отговорете с цитат

Здравейте, радвам се че открих форума ви и се надявам някой да ми помогне.

Значи, дисплея на плеара просто спря да работи... всъщност на тъмно се вижда съвсем ама съвсем леко някаква индикация. Понеже това е диджейски плеар и те по принцип са поне 2 броя, аз отворих и двата и започнах да сменям корпус по корпус от здравия на този без дисплея и обратно... така минимизирах проблема до минимум - а именно проблема е някъде в първите няколко платки, които са за захранването и по-специално има един подвижен лентов проводник от 24 пина, който свързва главния корпус със захранване. Когато подадох захранване от другия плеар, като свързах същия 24-пинов подвижен кабел с главния корпус на НЕ работещия плеар - всичко си тръгна нормално. Тоест проблема идва някъде от платката от, която излиза 24-пиновия кабел... За щастие намерих схема на вашия сайт (за което Благодаря!) и там за същия кабел пише:

1.VLED
2.V+5D
3.GLED
4.V+8B
5.V+8B
6.GND
7.GND
8.GND
9.V+7S
10.V+7S
11.GNDA
12.V+7A
13.GNDM
14.GNDM
15.DOUT
16.GNDM
17.GNDDOUT
18.GNDH
19.CONT1
20.V+10B
21.CONT2
22.FLAC1
23.FLAC2
24. VLOD

Има ли как да замеря изхода на всеки от тези 24 пина и да ги сравня с тези на работещия плеар. В смисъл не съм го правил преди и искам да разбера как става замерването (имам уред), при включен уред(плеар) или при изключен и когато едната щипка на уреда е върху даден пин - другата къде се поставя, или замерването става само с една щипка...

Голям лаик съм, но имам желания да разбера какво точно е, затова моля помогнете!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maistor trichko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 03, 2009 9:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се обиждай, но най-добре е да го затвориш и да го отнесеш в сервиз. Това ,че имаш желание е добре, но започни с нещо по-просто, което и да го изгориш, няма да те е яд.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Сеп 03, 2009 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

По добре наистина да го занесеш в някой сервиз, че този плеър никак не е евтин да го ръчкаш. Да не се наложи после да търсиш нов.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 03, 2009 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
В смисъл не съм го правил преди и искам да разбера как става замерването (имам уред), при включен уред(плеар) или при изключен и когато едната щипка на уреда е върху даден пин - другата къде се поставя, или замерването става само с една щипка...

Айде стига толкоз.Имането на желание е едно,но необходимите поне минимални познания по електроника са нещо съвсем друго....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети