| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 04, 2004 7:45 Заглавие: Проблем с TV SHARP DV2150SC |
|
|
Процесора на Синхро-импулсите е MC44001
Телевизора се стартира когато му е кеф , захранването е перфектно , всички вторични напрежения също - просто спира задаващият генератор за ХО и телевизора спира
Когато тръгне телевизора - може да работи с часове без проблеми , транзистора на високото е съвсем в норми , сменял съм го за всеки случай да не би той да ми прави номера , но не е от него
Единствено се съмнявам в MC 44001
Скоро ми дойде и втори такъв TV със същия проблем само че чипа беше MC44003
Ако някой може да ми подскаже поне има ли смисъл да продължавам да се ровя из елементите или да поръчвам интегралката - лошото е че беше изгоряло и TXO-то /
всички елементи свързани със синхронизацията съм ги проверил , включително и електролитните кондензатори -- започвам да си мисля че тези модели са болни от една и съща болест
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 07, 2004 20:49 Заглавие: |
|
|
| Обикновенно страдат от изсъхнали спойки и кондензатори.Но щом е било дефектно ТХО-то съм имал случаи на дефектно МС,както и памет.Опитай с нов запис,а после сменяй МС-то. |
|
|
 |
radolzbg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 16:31 Заглавие: |
|
|
| В подобна ситуация съм сменял МС 44001, но без ефект и сега си имам резерва. Огледай добре SMD елементите. За едно такова Кондензатор4е изгубих доста време. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 16:31 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти за съвета - ще проверя и smd елементите пак - вече наистина доста време загубих по този телевизор но почти никога не се отказвам от проблемните телевизори |
|
|
 |
|