Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Размисли и актуална информация за светл.източници
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 13:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега zmeios аз говоря за Realux понеже беше такова петането в предния пост , сигурен съм че би трябвало да има такива които светят както трябва но тази марка повярвай ми несвети или аз не съм добре с очите .
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвам 7-8 енергоспестяващи Neolux- пише на тях Made in Germany - не им знам параметрите, освен, че са 17W, но светят хубаво, не дразнят и ползвам вече 6-7 месеца без да се е повредила нито една. Иначе имам и китайски, но те не светят хубаво и дават дефекти. Айде "онова" кондензаторче не е проблем, но повече горят самите тръбички. А и не са скъпи тия Neolux - не помня с точност, но са към 4-5 лева.
П.С. не че усетих някакво намаляване на сметката, обаче...
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 14:11    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм с "NARVA" на фаровете вече 6-7г. Не са изгаряли. А преди това се мъчих с разни от битака и от магазините, стъклото на които се стопяваше след 1час светене. Бяха в тъмносини кутийки. Марката не я помня, но скоро чух от мой приятел че сега е попаднал на тях. Значи все още ги продават.
h_21
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко е хубаво и все ще си харесаме марка енергоспестяващи дето ще ни устройва . Но какво правим с помещения дето се пуска лампа само за малко /стълбище , коридор и др./ ? . Там енергоспетяващата крушка не е удачна , защото докато си развие интензитета на светене трябва да минат 1-2 мин. . Е тя след 2 мин. вече е дошло време да я гася , щото вече не ми трябва .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами за който е важно на колко лумена ще "одруса крушата" или "изтръска кюнеца" ще трябва да държи постоянно светнато.
Навремето като служех в поделението ни имаше артилерийски склад,строителен склад пълен с макари меден проводник и какво ли още не.При това бяхме до "циган маала".Но най-осветеното и най-строго охранявано пространство нощно време беше пред бараката на Фатмака (Пиша с главно ФЪ само щото няма още по-главно ФЪ иначе щях с него.Така е по устав).Два яки прожектора и двама караулни в пълно бойно...
Отговора защо точно там беше простичък-"Ами виж-тук сме баш до оградата.Я си представи че нощес нахлуе врагът вероломно и ми обере доматите или зелето."
Всякакви паралели между този отговор и решението на ЕС са случайни или неволни... Mr. Green
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

h_21 написа:
пуска лампа само за малко /стълбище , коридор и др./ ? . Там енергоспетяващата крушка не е удачна , защото докато си развие интензитета на светене трябва да минат 1-2 мин. . .

Ами в такива помещения просто няма нужда да се развива интензитета ,там има нужда да свети нещо по принцип......
Интересно ми е дали все пак по принцип дали има публикуван справочник ,като при транзисторите ,кое тяло с колко лумена свети ,колко келвина му е цветната тевмпература и т.н.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаше една статия в Elector с подобна таблица ,ще видя кой брой беше .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Сеп 06, 2009 8:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Лампите за които писах няколко поста по-нагоре са "Sapir"- купувам ги от Кауфланд и най- мощните ( 30 вата ) са 9 лева.Това им харесах , че на лампата и на кутията си е написана цветовата температура 2700 градуса Келвин.Оглеждах и едни Филипси, но нямат надпис за температурата.От 7 лампи с различна мощност които купих около януари нито една не е дефектирала досега.Два пъти в Кауфланд имаше "примоция" при която най мощните ги продаваха за 6 лева, а по-слабите за 3 лева.
Върнете се в началото
Милен
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 06, 2009 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

На Филипсите цветната температура е строго секретна и е закодирана Laughing 827 Arrow 2700К; 840 Arrow 4000К важи и за обикновените луминисцентни лампи.
Върнете се в началото
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Сеп 06, 2009 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Никой ли не е ползвал SYLVANIA? Не съм фен на луминисцентното осветление - навремето една от причините да не ходя на някои лекции в МЕИ-то бях развалени примигващи лампи! Но думата ми е за тази марка: 6000 часа, 6 години, енергиен клас А и, забележете, ЦВЯТ 827 - това пък какво е? Иначе не са скъпи 5-6 лв 11W и 7-8 лв 17W. По маломощните са боклук - слабо светят, но 17W светят добре. Може да съм закъснял, ама ще взема и аз да си метна едно кашонче от "едисоновото" изобретение над гардероба... а сега видях 827 колегата го е разкодирал и е 2700К
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 5 от 8

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети