| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 17:02 Заглавие: Счупен капак на лаптоп |
|
|
| Донесоха ми един лаптоп със счупен капак.Много трудно му се движат пантите и затова се е счупиш в долната част към пантите.искам да попитам дали има някакво сериозно решение на проблема.Ако няма дали се продава като резервна част? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
teodor_dj Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 17:12 Заглавие: |
|
|
| Да не става въпрос за Acer? Защото и аз търся решение на същия проблем. Опитвал съм да разхлабя пантите,но не успях,направени са от много здрав материал. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 17:17 Заглавие: |
|
|
Проблема с пантите си е сериозен (за намирането им).
И аз преди година и половина търсих и така си останах с търсенето само.
Вариант е през e-bay - намират се, ако те устойва такъв вариант.
При всички положения обаче е добре да се разглоби и да видиш какво точно търсиш защото вариантите се оказват повече от един (дори и за един и същи модел на една марка, който даже не си и споменал).
Другото е търсене из скрап-а, но пак трябва да е ясно какво се търси.
П.П. "Разхрабването" им не е добър вариант. Води до това, че дисплея не може да стои във всяко положение и стават други сакатлъци  |
|
|
 |
teodor_dj Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 17:38 Заглавие: |
|
|
Проблемът е,че пантите се движат много трудно, и са така фабрично.Нови панти не мисля,че ще решат проблема генерално,освен ако не се движат по-леко, но гаранция за това няма.Тези,които се продават из нет-а,имат ли изобщо такъв параметър - необходима сила за движение? Като писах "разхлабване",нямах предвид толкова,че дисплеят да се люлее от собствената си тежест . Просто са толкова стегнати,че пластмасата не издържа и се пука. Смазването им подобрява съвсем леко положението. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 17:52 Заглавие: |
|
|
| teodor_dj написа: | | ...Тези,които се продават из нет-а,имат ли изобщо такъв параметър - необходима сила за движение?.... |
Не съм срещал, а и да има как ще го оцениш ?
Силата зависи от размера и масата на матрицата, пък и от начина по който е направен самия шарнир и закрепването на двете рамена (към основата и дисплея). |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 17:53 Заглавие: |
|
|
Проблема с пантите и капака може да се реши изключително от това какъв модел е лаптопа. За съжаление все още не живеем в белия свят и това коя фирма е вносител и кой е гаранциония сервиз зависи всичко останало.Напиши за всеки случай марка и модел пък да видим. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 18:03 Заглавие: |
|
|
MSI MEGA BOOk M655 -това е лаптопа.Аз много благодаря за отговорите по темата.Разглобил съм дисплея и никак не е трудно да се прецени,че има голяма разлика в подвижността на лявата и дясната панта.След като са я затегнали с гайка ,преди която има 4 шайби са занитили оста.Дясната е толкова жестоко стегната и занитена,че като опитах с клещи да я раздвижа се счупи.А лявата няма проблем да я движа с ръка без помощен инструмент.И затова откъм дясната панта се еотчупил нацяло капака.Залепих го ,но не смея да го сглобя.Сигурно при 1-вия опит и пак ще се счупи.  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 18:08 Заглавие: |
|
|
Да , ще се счупи,няма смисъл да си играеш.Трябват нов капак и нови панти.Утре ще се обдя тук и там и ако не друго ще пиша поне колко струва. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 12:32 Заглавие: |
|
|
| Не става този капак за съжаление,ще изчакам pepi_voinishki1957 да даде инфо за цени на нови и тогава ще решим какво да правим! |
|
|
 |
|