| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wwww Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 20:21 Заглавие: grundig CUC2400 |
|
|
Здравейте,
навлизам в ремонтите и търся аналог на транзистор BC637 (телевизора е grundig, T504 има нарушени преходи - няма звук ,картина)
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 20:50 Заглавие: |
|
|
| А защо ти е аналог, след като оригинала не е дефицитен и струва само 24 стотинки? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 20:50 Заглавие: |
|
|
Оформи си темата съгласно правилата.Въпросния транзистор го има във всеки магазин за електронни компоненти. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 21:39 Заглавие: |
|
|
Аз мисля, че лоши насоки давате на начинаещ в тая област! По добре, да му бяхте дали линк, да си тегли данни и да сравнява. дерзай в познанието _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 8:36 Заглавие: |
|
|
Мите,не съм съгласен-при положение че го има навсякъде този транзистор не виждам смисъл да дири аналог.Винаги си е хубаво,когато може една техника да се възстанови в нейния оригинален вид.
Това че на определени места вместо този транзистор може да работи КТ315 или МП39(примерно говоря)-не е оправдание.Щом конструктора е решил да сложи такъв-значи е имал основание.Най-малкото като сложиш оригиналния е по-красиво и отпада възможността,когато човек е начинаещ да извърти и обърка някой крак.
Оня ден правих така едно захранване на Philips дето майстора слагал,квото си изчопли от носа,накрая обърнал емитер и колектор на един ситен транзистор и вследствие на това опукал едно найлоново пликче BUта. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 21:51 Заглавие: GRUNDIG 2400 |
|
|
| Да не говорим,че всеки транзистор си има стотици заместители,в зависимост от приложението,още повече,че колегата,щом пише в Нета,значи има известна интелигентност да рови в пространството и всяка информация вече свободно може да се намери.Може би,пък колегата наистина да е начинаещ-що да не го подкрепим,нали и след нас ще има Майстори!Момче-пиши ми на лични-всичко ще ти кажа за този модел,благодарение на него един човек,като теб накога стана кръстник на сина ми ,което още работи!Пиши и ще получиш цялата информация.Успех! |
|
|
 |
|