| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 10:08 Заглавие: GRUNDIG GMM1100 - STF55-1001/7 Text |
|
|
Здравейте колеги, Закъсах със следния проблем на този апарат:
- Тъмен екран със звук - има всички напрежения на кинескопа при увеличаване на втората решетка на кинескопа за момент се появява образ и след това отново изчезва. Напрежението на катодите е от порядъка на 170 до 200 V. На R G B на платката за кинескопа има съответните осцилограми. Имам частична схема но нямам на нея означени никакви напрежения по платката на кинескопа и по пиновете на видеопроцесора
Устройство:
Проц: ST92195C7B1/MTH
Памет: 24С08
Видеопр: STV2246H
Шаси: T2S10
Монтирах видеопроцесора върху цонъл и съм го подменял с нов но без резултат. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да обменим мнение. Ако някой разполага с информация къде има подробна сервизна схема на това шаси моля за съдействие.
Бъдете здрави! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 10:12 Заглавие: |
|
|
| Увеличи му отоплението на кинескопа-махни ако има резистор и го дай на късо или направи допълнителна намотка-прилича ми много на кинескоп |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 12:12 Заглавие: |
|
|
И аз съм за кинескоп,като най-вероятната причина. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 17:13 Заглавие: GRUNDIG STF55-1001/7 Text |
|
|
Благодаря за пълната схема и за мненията. Направих доста проверки и най-важното - пробвах кинескопа с работещо шаси от друт апарат - не е същия модел. Кинескопа си работи съвсем нормално. Проверих всички полупроводници по платката на кинескопа. Утре продължавам и ще Ви информирам до къде съм стигнал. Приемам всякакви мнения и благодаря за тях. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 18:51 Заглавие: |
|
|
Обратното-това шаси го закачи на друг кинескоп,който има добра емисия. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 19:19 Заглавие: |
|
|
Не ми се вярва да е от кинескопа. Трябва да се проверят нещата по веригата на 33пин. и 46пин. на 2248. Ако има и нискоомно съпротивление към маса, на първа решетка на кинескопа, провери го. Или дай направо на маса за проба. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 15:13 Заглавие: |
|
|
След внимателно презапояване на всички елементи към 46 пин на 2248 включително и SMD-та в района се появи образ. Сега остава едно импулсно изчезване на синия цвят и започвам да го боря и него.
Бъдете здрави! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 13, 2009 16:27 Заглавие: |
|
|
Мигането се оказа проблем на транзистор BF423 който на мерене дава добри параметри но в динамичен режим не работи добре. Подмяната му нормализира работата на апарата. Благодаря на всички участвували и закривам темата _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
|