| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 19:13 Заглавие: Дистанционно за Amstrad TV14M3 chassis VE02 |
|
|
Телевизорчето е 14" и шасито му е (така пише на него) VE02, но по схема е като VE01. Проц. TDA9351PS/N3/3 с лепенка NTDA9351C310A. На паметта има драснато с маркер и не се изтрива, но предполагам, че е 2416. Въпроса ми е има ли заместител на оригиналния пулт, който липсва, но може би е бил такъв:
т.е. поне на външен вид, често срещан "китаец". _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 19:43 Заглавие: |
|
|
Не се вижда много картинката, но по този силует евентуални заместители: FRC1409 или FRC5693.
Ако е първия - трябва да чува RC5 на Philips, а ако е втория -> код 817 от универсален пулт на Pilot (но трябва да е по-новичък).
Има и още една вероятност, но за нея - после. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 20:29 Заглавие: |
|
|
Такова ще стане ли? Опитах на търсене (с пулта), но не задейства. Иначе до процесора стигат импулси. Тревожи ме това, че беше "гръмотевичен", но иначе вече всичко му работи - настройки и.т.н. само имам съмнения за приемане на дистанционното. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 21:02 Заглавие: |
|
|
С "това" за филипсовия код - трябва да стане.
За другия "код" обаче твърдо - не (в това съм сигурен на 99%).
Лошото е, че се появи и още един такъв близнак на тези пултове който е съвсем различен като начин на работа и напълно еднакъв на външен вид.
Ще погледна утре за повече подробности.
П.П. Ако ти се намира универсален пулт на TCM (една "пръчка" с часовник няколко пъти го дъвчеме и в двата форума ) по има как да стане, този който го имаш според мен не е лошо при първия удобен случай да се отървеш от него. Все по-малко работа ще ти върши. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 21:38 Заглавие: |
|
|
За съжаление засега нямам друг, ще търся обаче някой по- свестен. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 10:01 Заглавие: |
|
|
Все повече ми се накланят везните към това, че нужния пулт е този:
Което е третата разновидност и доста по-малко разпространената (тук).
За съжаление обаче вероятно ще възникнат проблеми с възможността да го "изчислим" дали е точно той в създалата се ситуация.
Бих ти предложил да ме потърсиш на РМ (ако продължава да има интерес) за да обсъдим някои възможни варианти за да не обръщаме темата в чат. Резултата ще бъде публикуван (ако стигнем до него). |
|
|
 |
|