| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kiro_1a Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 16:26 Заглавие: помощ при рециклиране на батерия за лаптоп IBM 600 |
|
|
Здравейте,
Какви елементи да сложа?
Лаптопа е стар, дадоха ми го с празна батерия- отворена без елементите вътре. Не знам какви са били. По пластините съда, че са били 6 на бр. Дължината им е около 6,5 см.
Данните на батерията са Li-Ion NOM 10.8V 3.2 AH. Тези показатели като се разделят на 6 прави един елемент че е 1.8V 0.533 AH. Но елементите които ги има сега в магазините са 3.7V. Ако се сложат 3 елемента ще стане 11.1V няма ли да е много?
А за ресетването на електрониката видях тая програма http://sbworkshop.com трябва ли да ресетвам тая батерия, а тази програма като е демо ще стане ли с нея, пише да се пробва и ако ти харесва да си я купуваш...
Иначе трябва да се свърже батерията с един адаптер който не е много сложно да се направи, но какви елементи да взема?
Мерси за вниманието |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
infineon Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 23:53 Заглавие: |
|
|
Оригиналните елементи са били 3.6 волта 1.6 амперчаса.
Тези батерии за по 3 последователни 2ки от по 2 паралелно батерии за да се получи зададения капацитет.
Незнам как си ги сметнал ти тези стойности.
Типа на елементите ти е 18650. Потърси ги с това име в магазина.
Сега най ефективно е да потърсиш батерии по 2200mAh и ще получиш сумарен капацитет на батерията 4400 mAh. а относно ресетването- може да се наложи може и не, Ако се наложи се съмнявам много че ще се справиш сам, като гледам нямаш опит, с това демо на програмата нищо няма да направиш. |
|
|
 |
kiro_1a Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:05 Заглавие: |
|
|
да не съм се сетил че може да са били вързани и успоредно. Смятал съм ги последователно.
ОК, мерси за отговора, ще ги потърся тези елементи. А за ресетването ако се наложи препоръчай някоя програма или краче за тая, не можах да намеря...
infineon,
питах в магазините, този тип 18650 го имат само на 3.7 V, на 3.6 няма, те били стари, ако се сложат на 3.7 да не дойде в повече напрежението... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:42 Заглавие: |
|
|
| kiro_1a Писал съм ти лично съобщение! |
|
|
 |
infineon Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 10:24 Заглавие: |
|
|
kiro_1a, Няма проблеми, сумарното напрежение ще стане 11.1 волта вместо 10.8 както на по новите модели лаптопи.
Иначе за тази програма ти трябва и контролер за програмиране, и не съм сигурен че подържа твоя чип.
Освен това незнам на каква цена ще ги купиш тези елементи нови сигурно изобщо няма да е ефективно като цена.
Има разни дето се занимават с рециклиране и префлашване- не се занимавай - за 6 клетъчна батерия ти зимат 80 лв а при положение че нова е около 100- Не си струва изобщо
По добре си купи нова батерия - за 100 110 лв |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 16:18 Заглавие: |
|
|
Тази батерия е благодатна за ремонт. Не се нуждае от препрограмиране, единствено няма да може да се калибрира, защото е със стара концепция. Т.е. ще си мери процентите според фабричния капацитет, а не според реалния.
Клетки 3.7V стават за батерия на 3.6V, но обратното - не или поне - не без препрограмиране. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 13, 2009 18:38 Заглавие: |
|
|
| Аз купувах елементи за такъв лаптоп от магазин на "Пасат електроникс".Там бяха на цена около 13,60 лв. единия.Водят се LC18650. |
|
|
 |
|