|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 18:53 Заглавие: |
|
|
| Sylvania ползвам от половин година и съм доста доволен ,спирална 11W свети като 60 ватова крушка а 23 ватовите са още по яки ,взел съм ги от Бриколаж ,имат 1г. гаранция . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 17:33 Заглавие: |
|
|
| аз пък имам само "Осрам",от "Фантастико" две от тях светят повече от 4 години,но се използват до 2ч. на вечер.Най-мощната 24Вт работи 5-6 часа на вечер и понякога сутрин.Вече година и половина.На нейната светлина 2700к навивам бобинки от ф0.25 жичка,нямам проблеми с недовиждане и умора на очите,след като цял ден съм се дзверил в дисплей пак подсветнат с подобна светлина.(една строших по невнимание,много хубава платка,маркови електролити,маркови транзистори)Така че всичко е въпрос на свикване и трудно приемане на новото.Ако си говорим за спектри,обикновената лампа с нажежаема жичка силно куца откъм синичкото,но това на никой не му е правело до сега впечатление.Така че напред към бъдещето,а икономията на енергия в континентален мащаб е наистина огромна. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 19:38 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Ако си говорим за спектри,обикновената лампа с нажежаема жичка силно куца откъм синичкото,но това на никой не му е правело до сега впечатление. |
Напротив-прави.Никъде не съм казал че обикновената нажежаема е нещо хубаво,като спектър.А за работа в сервиз е пълна отврат-колкото и мощности да наслагаш.Ако ще и тия за топлене на пилета...
| Stoy40 написа: | | Така че напред към бъдещето,а икономията на енергия в континентален мащаб е наистина огромна. |
Бъдещето е много относително понятие.Ако спрягаме думичката "икономия" в домашни условия по-скоро бива да се говори за термоизолация.Ако пък спрягаме думичката "екология" по-скоро трябва да се насочим към промишлените потребители,да погледнем протокола от Киото и емисиите на Китай,Индия,САЩ,Русия,ЕС....
А дали има въобще такива неща с които се плаши масово народонаселението,като малко дЯте с караконджул е съвсем отделен въпрос,над който доста се беше упражнявал един виден учен в областта правейки паралел с емисиите от метан произведени от едрия рогат добитък на планетата.
В тоя контекст невинната нажежаема жичка или печенето на патица по пекински са последното нещо,което ще повлияе на екологичното равновесие на планетата.
В случая си става дума не за бъдеще,не за икономия,не за екология а за чиста проба лобизъм.И за много пари.При добро желание и много кеш не е проблем утре Съветският Съюз,пардон Европейският съюз да пръкне поредната мОдра директива в която забранява велосипедите BMX,като увреждащи екологичното равновесие.Или свиренето на тромпет.
Аргументи за това-ами ще се намерят някакви.Изсмукани от пръстите или изчоплени от носа-има ли значение.А и на кой ли му пука...
Той навремето нашия мъдър вожд Мао юрна цял Китай да влие на екологичното равновесие-кой с проста тояга,шопи със сопи,
с пръсти,с копрали,с търнокопи,с вили,с брадви,с топори,с коси да избиват врабчетата като враг номер едно на държавата та за едни тромпетисти ли няма да се юрне прогресивното човечество.Мамка им и тромпетисти,мамка им и крушки.Смърт!
P.S.Хубаво ще е и горе вдясно над директивата да се сложи в лек курсив "Евротарикати,пардон евробюрократи от всички страни-съединявайте се".Хем ще е като в доброто старо време,хем ще е ПРАВДОподобно...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 11:49 Заглавие: |
|
|
| Мисля си че по Европата народите,не се примиряват лесно с каквото и да им е спуснато.Често подкарват трактори,пуйки и цистерни с млека къмто некой парламент.Ако не ги устройват новите "крушки",не биха си стояли раболепно ухилени и не разбиращи ....но май те одавна са минали на тоя вид осветление,та дори не и им прави впечатление подобна директива... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 12:06 Заглавие: |
|
|
Напротив-точно там така ги е ударило консуматорското общество че не им дреме хич.Гледат каквото им се лее от телевизора,като информация и верват.
Милата картинка с трактори обикалящи покрай парламента,леене на прясно мляко по шосето,водене на говеда към президентството и т.н. си е чисто българска(балканска).По простата причина че там и не им се налагат толкоз радикални действия или ако им се налагат е доволно рядко.
От наблюдентията ми над западния край на Йевропата-осветлението е разнообразно и включва бих казал всякакви типове източници,но определено не са минали на точно този вид осветление на 100%.
А освен това тях проблема не ги засяга.Засяга ни нас с голите гъзове.
У дома ако трябва да сменя днес всички крушки с енергоспестяващи ще ми трябват 26 бройки.Сега слагам крушки,които според мене са качествени,не дефектират често и не ми вредят на зрението-които по мои впечатления са все от 10лв нагоре.Да не кажа и по-сериозна цифра.
Сега си представи че аз съм пенсионер със 120лв пенсия.По груба сметка това са 3 месечни пенсии през което време не трябва да ям,да плащам ток,да хабя вода,да си купувам дрехи,обуща-абе нищо.
Минималната пенсия на песнионер в западната част на Йевропата почва от 1000 евро.Извода можеш да си го направиш и сам. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
h_21 Нов потребител

Регистриран на: 12 Май 2009 Мнения: 13 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 12:16 Заглавие: |
|
|
И в крайна сметка , това което не ми харесва в цялата работа е , че пак получаваме забрани и ограничения от "някъде" . Та нали ако е толкова хубава и на сметка /предвид икономия и цена/ , енергоспестяващата крушка , хората сами ще предпочетат да си купят нея пред обикновената . Според мен всяка от тях си има плюсове и минуси и си намира място в бита . Ще си позволя една аналогия : На човек му трябва "Жигули"-то комби да си кара картофите от село и пак толкова му трябва и по-новата икономична кола да речем за да иде на море .
П.П.Лично мое мнение , не ангажирам никой с него . |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 13:27 Заглавие: |
|
|
| Абе всеки е съгласен с нещо,пълната свобода е нещо невъзможно,щото моменталически ще доведе до пълна анархия.Осрамите почват от 6.50,ако изнамеря платката ще я снимам да видите за какво говоря.Освен това на по-мощните аз разпробивам в два кръга дупки 3мм по 4-5 за допълнителна вентилация,което доста удължава живота на машинката.. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 13:31 Заглавие: |
|
|
Напълно си прав.Енергоспестяващата хаби 20 вата,същата енергоНЕспестяваща хаби 100 вата.В крайна сметка аз си плащам тая останалите 80 вата.Тия останалите 80вата аз си вадя кеш от джоба и ги плащам.Нито искам като бай мангал да ми разрешават да не плащам сметките или да крадна ток,нито нищо....
Ако реша да ги изгоря-пак ще ги изгоря.Ей така за келешлък. Ще врътна следващата зима регулатора на радиатора в сервиза с 2 градуса нагоре и пак ще ги изгоря останалите 80 вата.Хем ще ми е приятно топло.Но не е там работата.
А общо взето съм забелязал че подобни рестриктивни мерки чрез които се забранява на хората да ползват едиквоси,да предпочитат насилствено едикойси между два продукта и т.н. носят само обратен ефект за гениалните мислители в чиито кратуни се пръкват подобни мерки.
А още по-малко пък подобни практики имат място в Европа в 21ви век.
Все пак тук не е Иран.
Въобще хубаво е да забравим тезата че щом някоя гениална идея се е пръкнала в Йевропата или се харесва/e добра за/европейците знaчи ще е добрa и за тук.Айде стига сме копирали чужд опит и стига сме били в ролята на оная жаба,дето видяла че подковават вола и вдигнала и тя крак.Айде стига сме копирали-то не беше фашизъм,то не беше комунизъм.Сега пък са други големи братя.И винаги когато в Москва/Брюксел пръднат ние тук се насираме.Това че някоя мярка е полезна и работеща в дадена чужда страна,не я прави автоматично работеща и тук.
Преди няколко дена и друга гениална евро-мисла ни споходи-да направим по възможност сроковете през които циганите ще вземат "помащи батя" неограничено дълги във времето или поне колкото се може по-дълги.Това също е една добра евро-практика.И европейските народи си я харесват.Чак се чудя що още не сме я въвели и тук.Тю,тю-време е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 16:05 Заглавие: |
|
|
1 - 4 £11.61
5 - 19 £10.70
20 - 99 £10.48
100 - 249 £10.14
250+ £10.02
Рано е  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|