| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 16:49 Заглавие: |
|
|
| Ако всички елементи по захранването са сменени с нови,какво да е?Транзистора няма контакт с радиатора??! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 19:16 Заглавие: |
|
|
| Филтровия на греца сложи по голям. |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 20:32 Заглавие: |
|
|
Не пишеш напреженията нормални ли са ? _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 11:52 Заглавие: |
|
|
Михале ,ако шасито е 11ak30a11 IC 800 е 44608p40 смени C857 без да мериш.Предполагам не си го сменял а е много важен.Ако това е шасито в момента го имам на мнасата и ще ти кача осцилограми и всичко като го направя. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 15:06 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | ... ще ти кача осцилограми и всичко... | Отдавна трябваше някой да го направи, та да има някаква база за сравнение...
Брал съм същите ядове с 11AK30A4 и тогава не се справих добре. Постигнах някакъв компромис със серия смяна на полеваци, като с един от тях температурата "уж" беше приемлива Оставих го с такава осцилограма :
Оттогава "не се е връщал" (3 год), ама може и да си е намерил майстора
Като база за размисъл качвам и тези стандарни осцилограми, маркирал съм ги коя, от къде е взета и може да се види подробно:
Последната осцилограма е с по друг начин сътворена демпваща верига, но мисля, че трябва да е подобна като при шаси 11ak30
Основно идеята ми е да се локализира повреда (неправилна работа) преди или след изхода (5кр.) на ИС.
Дано pepi_voinishki1957 покаже осцилограми при нормална работа...
А сега видях осцилограма от mitachi за 11AK30. Не съм искал разрешение , ама ще я шацна тука да се не изгуби някъде :
И още (с негово разрешение ) в дежурен режим :
Общото заключение според мен е, че осцилограмите на колектора на крайния транзистор и управляващите импулси на изхода на ИС, в работен и дежурен режим, са практически едни и същи за шасита 11AK30, BEKO K1, BEKO 14.1
Последната промяна е направена от emoome на Пет Окт 30, 2009 9:16; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 15:14 Заглавие: |
|
|
няма ли да е по-хубаво да се направи една отделна тема за осцилограми? _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 15:30 Заглавие: |
|
|
Ами аз чаках ,чаках и клиента си го отнесе ,нищо ,Митачи в другия форум е качил каква трябва да бъде осцилограмата/не знам за кой чип/.Обаче при мен беше 44608p40 .За тоя чип този конд 100p на 50v на второ краче определя тока през транзистора и ако по някаква причина си смени стойноста почва да пече транзистора а ако прекъсне транзистора направо отлита.Тук чипа е с други букви накрая и сигурно е различно щом липсва тоя кондензатор значи че стъпалото е организирано по друг начин
Сега разгледах схема с А4 ,я смени R806 и му сложи един кондензатор да видим дали ще грее. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 17:38 Заглавие: |
|
|
Производителя на схемата, обаче е препоръчал друго:
Няма "кондензатор", няма "бобинка"...
Простичко е написал:
Pin2 Isense -When Isense reaches 1V, the Driver output (pin 5) is disabled
А кой как е решил да изчислява импулсния трансформатор, демпващата верига -отделен въпрос |
|
|
 |
|