|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kolevstefan Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 1:27 Заглавие: KVM Switch |
|
|
Здравейте,
Първо да се представя казвам се Стефан и съм нов във форума.
На темата. Трябва ми опростена схема на passive KVM Switch.
KVM Switch е ключ, който пренасочва сигналите от една клавиатура мишка и монитор към различни компютри, с цел да не ползвате 5 комплекта клавиатури мишки и монитора когато искате да работите с 5 компютъра. Идва от Keyboard/Video/Mouse switch. Пасивен казват на тези които превключват независимо от състоянието на компютъра.
Доста се рових из нета, но не намерих опростена схема на въпросното устройство, а само на един човек, който малко се е пресилил и е направил превключването да става чрез клавиатурата. Статията е тук.
Понеже съм доста бос по електроника, не мога да проектирам сам цялата схема, а готовите устройства, които се продават са прекалено скъпи за функцията която изпълняват.
Устройството, което трябва да се получи в края на краищата, е кутия със светодиоти указващи кой компютър се управлява и копче под съответния светодиод, което да превключва съответната машина. Един вход за USB и аналогов монитор и две двойки USB аналогов монитор за машините.
Доколкото познанията и уменията ми с търсачката стигат, стигнах до извода, че ако се използват няколко ИС 4066 ще се постигне желаният резултат, но за съжаление не мога да продължа нататък.
Също така, ако сметнете че има по-удобен и евтин вариант от горната ИС ще съм много благодарен.
Ако може някой да ми покаже примерна схема с една ИС4066, която да прави елементарно превключване в зависимост от някакво елементарно събитие, ще съм много благодарен
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 7:39 Заглавие: |
|
|
И защо не си закупиш готов ключ след като си бос по електроника?
Единствено можеш да се справиш с един пакетен превключвател както са изпълнени евтините китайски ключове. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 7:56 Заглавие: |
|
|
Ако си прочел внимателно статията към която си дал линк, би трябвало да си разбрал, че там е реализирано само превключването на клавиатура/мишка.
За превключването на монитор е необходимо да се превключват още доста сигнали.
Какви -> разгледай примерно тук.
Така, че като оцениш правилно ситуацията и теглиш чертата, може да преоцениш това: | kolevstefan написа: | | готовите устройства, които се продават са прекалено скъпи за функцията която изпълняват. |
|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 8:06 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | ....... евтините китайски ключове. | И дори нямат екранирани кабели вътре
И като цяло не се занимавай да откриваш топлата вода ами разгледай какво се прелга според твойте нужди. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 8:18 Заглавие: |
|
|
Преди седмица купих за 26,54 лв без ДДС, с ДДС-то = 31,85лв
За тия пари, ПОВЯРВАЙ МИ, не можеш да го направиш, дори и да не си "доста бос по електроника". _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|