| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Пет Сеп 11, 2009 20:31 Заглавие: Проблем с дъно Albatron km 51pv |
|
|
| Разполагам с такова дъно и мисля да си направя още един компютър за другата стая,но за съжаление нещо дъното не сработи.А преди две седмици си работеше перфектно без никакви ядове.Когато го включа не сработва и даже не се показва и биос менюто.Като го пусна дъното две от бобинити му започват да загряват страшно много,направо ми направи белег на палеца.Въпросните зелени бобинки се намират между групичката от кондензатори ето тука http://www.albatron.com.tw/English/product/mb/pro_detail.asp?rlink=Specification&no=207 Ще може ли някои да ми каже на какво се дължи това силно загряване ?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GreenWire Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 11, 2009 22:17 Заглавие: |
|
|
| провери транзисторите край тях, имал съм подобен случай с заминал транзистор и намотките почват да греят |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 17:34 Заглавие: |
|
|
Да наистина транзисторите са свързани с бобинките ! Целият проблем явно идва от тях,но за съжаление нямам този модел транзистори и мисля да го нося на сервиз.Според тебе приблизително колко парички ще ми струва ремонта ?? Да знам дали си заслужава да го поправям. |
|
|
 |
GreenWire Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 21:41 Заглавие: |
|
|
| нямам идея колко ще струва ремонта, аз като имах този проблем потърсих аналог на транзисторите в Google и ги смених и ми се оправи проблема |
|
|
 |
|