| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:14 Заглавие: SIM Карти |
|
|
Искам да попитам има ли някои идея може ли да се направи емулатор за сим картите на GSMite. Ако някой има информациа за тези карти нека пише и да измъдрим нещо по въпроса. Едва ли са толкова защитени GSM системите, че да не може да се подлъжат. Предлагам да помислим по този въпрос.
p.s. гледах филм в който героя с една схеми4ка източи инфото от sima на телефона и го записа на друга карта и ето ти два иденти4ни GSM номера на двата телефона. дори и да е измислица във всеки слух има доза истина  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:22 Заглавие: |
|
|
| И за какво ще ти е???Сметки импулси и други простотии се извършват в компютрите на операторите.S.I.M. картата праща само ID номер на системата за да знае с кой номер работи,ако едновременно влязат два едни исъщи номера,моментално се забранява достъпа им до мрежата. |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:32 Заглавие: |
|
|
A представи си влезещ с номера на незакупена още Прима карта да речем или с номера на абонат който много често си изключва теелфона! А и операторите едва ли имат безкрайно строги мерки за сигурност ) |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:38 Заглавие: |
|
|
| Nosuch те тука сичките са честни бе и никой неможе да прави такива неща хеле пак стойчо |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:48 Заглавие: |
|
|
Ами аз НЕ принуждавам никого да прави неща които не му се харесват. Вече имам малко информация по въпроса и за момента ми се струва не токлова трудно постижимо. Просто исках да обсъдим нешата. По умните да дадат мнението си, а по опитните да кажат от какво са се опарили. Ако темата не е за пред хора нека я изтрият ако трябва. В крайна сметка ако нещата ставаха така лесно до сега никои да не плаща сметки за телефон. Моята идея е просто да вникна детаилно в нещата и да си погъделичкам мозъка  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 15:06 Заглавие: |
|
|
Извинявай но ти по този начин ще прецакаш друг човек ,а не оператора. Мен не ми пука ,щото съм със Прима ,но някой човечец ще изпищи-ами ако ти го направят на тебе? Незакупените карти не са активирани. Освен това по разпечатките на разговорите бате Бойко лесно ще те пребара и тогава.....! 
Последната промяна е направена от ELP на Сря Мар 16, 2005 15:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 15:08 Заглавие: |
|
|
Ако влизаше в руските форуми за GSM-и щеше да знаеш че руснаците вече от няколко месеца, а може би и година клонират сим-карти, изобщо не е сложно, виж този сайт, дано поназнайваш руски!
http://forum.siemens-club.ru/viewtopic.php?TopicID=43187
само че тук вече не става на въпрос да крадеш от чужда карта, макар че и това е възможно, но тук въпроса вече се измества в друга посока,а ако да речем имаш карта на мтел , на глобул и на бъдещия оператор - бтк, да можеш в един телефон да имаш една от трите сим-карти физически и другите две клонирани, и да си избираш с коя да работи телефона в даден момент, и ако да речем някъде нямаш обхват на единия от операторите - веднага превключваш на друг без да вадиш и сменяш физически сим картата! |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 15:17 Заглавие: |
|
|
ELP а имаш ли идея как ще докажат, че точно АЗ съм навъртял, точно ТОЗИ номер, точно по ТОЗИ начин и откаде ще ми начерят закон по който да ме изкарат виновен? Всеки човек е невинен до доказване на противното - конституционно право
А и М-тел ако можеха да определят местоположението на определен абонат щеще да спасят изчезналия в Рила преди 2 седмици дето 2 дена им звъня по GSM преди да замръзне
Не определено не се водя от идеята да крада и да правя мръсно на хората. "Не съм толкова богат, че да мога да крада" Но от чисто любопитство искам да съм в крак с нещата. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 17:33 Заглавие: |
|
|
Има си начини -со кротце ,со благо и со малко кютек-твоите хора на които си звънял ще си кажат. Това първо,второ определянето на местонахождението на даден потребител мисля че става при наличието на повече от една клетка в чийто обхват да се намира телефона ,а на Витоша не съм сигурен дали има достатъчно покритие на отделните клетки. Ако все пак смяташ ,че това са новости от които трябва да се интересуваш-твоя си работа! За мене темата е изчерпана.  |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 18:42 Заглавие: |
|
|
Е ако се обажда на някой който е направил същото нещо или е на валчер как ще го хванат? Ваучерите не са поименни. Просто няма да звани на някой на сметка. Аз ко ми взънне некой и ме пита от де имам картата да не мислите че ще му се обяснявам  |
|
|
 |
|