|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 21:19 Заглавие: Въпрос за UPS |
|
|
Здравейте всички.Попадна ми UPS модел RPT-800A не работещ. И понеже за пръв път се занимавам с такива имам няколко въпроса :с каква мащнаст е?Нормално ли е акумулатора му да е 24 волтов/съществуващия показва 20в. на празен ход/-явно е изтощен.Подавам му напрежение от токоизправител-24в. и на изхода се получава 220в. На няколко секунди издава някакъв сигнал-това нормално ли е?Не мога да разбера и капацитета на акомулатора-върху него нищо не пише което да издаде данните му пише само HR 1221W F2.Уточнявам че те са два акомулатора свързани последователно И нормално ли е тока на празен ход да е 0,45А на входа на UPS-a.Изходното напрежение дали е синусоидално? Ако може да ми помогнете с някакви отговори ще сте ми много полезни /не ми се прави лабораторно упражнение за да проуча всичко това/ _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 21:45 Заглавие: Re: Въпрос за UPS |
|
|
Това е един от любимците ми Евала че са го направили на 24В.Напълно си е нормално да е толкова проста така са решили а и по тоя начин тока през батерията е по малък както и през мосфети те.Пилкането и то си е нормално.Изхода е "модифицирана" синосоида.Изходната му мощност е 800VA.Като цяло е железен за цената си особено с акумулатори от кола Щом на батерии не захапва изобщо и не ги зарежда - най-вероятно са издухани и можеш да ги заместиш с аналогични по размер и параметри. Ето тук има писано за него : http://vladisoft.com/Reviews/RPT-800A.htm _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|