Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO шаси 11AK36A15 не се запуска от STBY
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 13:45    Заглавие: NEO шаси 11AK36A15 не се запуска от STBY Отговорете с цитат

Колеги проблема е следния .При включване телевизора за момент припуква откъм говорителите и после си остава на стенбай.Напреженията от импулсното са малко занижени ама според мен не е от туй основния проблем.Напрежението от D806 11V бе на 9.45 V .Подадох там 11 волта от външен източник и откачих базата на транзистор Q803 за да се пусне стабилизатора на 8 волта.След като вкарах в норми всички напрежения по този начин констатирах следното:
Нямаше наличие на хоризонтални импулси на драйверния транзистор от RGB процесора и същия след време загрява осезателно.Нямаше също и обмен на данни между паметта и процесора както и RGB ,това проверих с осцилоскоп.Според мен RGB процесора STV2248H е повреден и той блокира обмена на данни по I2C шината .Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля за мнение:-)?

Колеги изтеглих от файлообменника еда схема на това шаси но има известно разминаване на мен ми е нужна NEO11AK36A15.Ако някой има такава схема моля да ми я прати на [email protected]
RGB e STV2248H процесора е ST92195/C381/OEO

Последната промяна е направена от plam65 на Сря Сеп 16, 2009 16:16; мнението е било променяно общо 4 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 14:57    Заглавие: Отговорете с цитат

В атача.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

ST92195C3B1/OEO Exclamation
По-точна от тази накъде? -Едва ли ще намериш...
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 16:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами в атача RGB e с процесор STV223X... а при мен е STV2248H затова питам ,а и също схемата дето е в атача +B е 150 волта а при мен +В е 119 има още две напрежения 9.45волта ,вместо 11волта към стабилизатора за 8 волта и едно напрежение 11 волта вместо 12 волта.Междувременно вече рапоих STV2248H и ще чакам клиента да се навие да закупи нова ,гледам има я на цена около 11 лева ... ако някой знае по евтино да пише Smile

Последната промяна е направена от plam65 на Сря Сеп 16, 2009 16:14; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 16:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Човече, вземи си смени STV-то и проблема ти е решен. И още нещо - пише се RGB, а не RJB. Вероятно не знаеш какво означават тези три букви, ама нейсе... да не излагаме повече града.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 16:17    Заглавие: Отговорете с цитат

plam65 написа:
цена около 11 лева ... ако някой знае по евтино да пише Smile

То не е само да е по-евтино ами и да работи.В търсене на най-евтиното на пазара съм забелязал че човек често попада на онова най-дългото от трите пръста. Very Happy
STV2248C същото е и е на 9лв20ст. при мене.От това по-евтино нямам.Слагал съм-работят.
RGB
Red
Green
Blue
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fugata
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: около Монтана

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

plam65 написа:
Колега Божилов .... нямате ли по евтин вариант?

Освен да го занесе до Ямбол... и да почерпи! Very Happy
Шегичка! Стана ми смешно.

Между другото, някога мнооого отдавна, поръчвах TY за грундиг. Струваше 18лв. Спиди ми взеха 20 за доставка. Ремонта отиде за куриера. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Е чак пък да "дере кожи".Аз плащам по 35 евро през UPS па не се оплаквам.
Няма по-евтин вариант.
5лв70ст до офис.
6лв30ст. до врата.
Плюс някакъв мижав процент застраховка но той на 9лв ще е стотинки.Това са цените на Еконт.
Може да ти го пратя "до офис",ако 60стотинки са проблема.Ама като изгориш 1-2 лева бензин ако офиса е на другия край на града и смисъла се губи.
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

лоши времена колега Божилов нали знаеш хората вече се ориентират на LCD телевизорчета и са склонни все по малко пари да дават за ремонт на CRT телевизорчетата.А пък с оня телефункен с изгорялата вертикалка дето ми струваше с транспорта 33 лева и нямаше как да разбера преди туй че и тунера не е наред много и кат сложих за 6 лева кондензатори и ми дойде 14 лева труд вземайки общо 53 лева от клиента и той недоволен кат иска и тунера да е наред за тая цена и немога да го убедя че нямаше как да знам за тунера без да сменя вертикалката та набутването си ми дойде добре вместо да имам да вземам за труда си оня ме изкарва че имам да давам дори Smile

Последната промяна е направена от plam65 на Сря Сеп 16, 2009 18:05; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 18:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата за какво е Question Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети