| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 16:51 Заглавие: захранване за авто усилвател/домашен |
|
|
| Здравейте, имам един авто усилвател и искам да си го вържа в къщи към тубата да ми дрънчи та се питах какво захранване ще ми трябва за него. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 17:17 Заглавие: Re: захранване за авто усилвател/домашен |
|
|
Грец поне 50А,кондензатори поне 50000uF/35V,траф 220->12V 500W min. Като миним елементи.. от там на татък има много варянти.В момента свири от няколко дена един амп с това (снимка в атача). _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 18:22 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам усилвател от кола вкъщи. Първоначално го захранвах с някакъв трансформатор, грец и кондензатори за филтри - но така не ставаше. Чуваше се едно леко бучене. За това ползвам някакво захранване от компютър. Като слушам музика нормално силно около 1, 2А харчи. Като го усиля стига до 7,8А. _________________ Начинаещ |
|
|
 |
Дилян_93 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 18:32 Заглавие: |
|
|
Аз преди два дена свързах кар усилвателя на един приятел със захранването на стария му компютър, но като се освободя ще сменя кабелите с по-дебели , иначе си свирка супер. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 18:59 Заглавие: |
|
|
glizan е незнам както е било това бучене но при мен няма никакви грижи.При усилване си държи ~50A  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 19:16 Заглавие: |
|
|
Не можах да разбера целта на цялата работа, усилвателят универсален ли ще бъде, в колата и в къщи.
Така и така ще правиш захранване - направи си стандартното.
Защо ти е от 12в. да го преобразуваш?
Виж 2х колко волта ти излиза на изхода + други напрежения ако има... изведи си кабели или на букса и готово.
В противен случай - търси електрожен...  |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 19:31 Заглавие: |
|
|
Какви електрожени какви 5лв.
1.Колоните които се ползват в къщи са над 4ом обикновено 8ом за разлика от автомобилните които са винаги под тази стойност
2.Мощноста която се черпи от трафа е осреднена и пиково се поема от кондензаторите
3.Спокойно едно трафче за лунички или инпулсно такова ще свърши работа и не е нужно да е над 350W
А и питащия не е обявил каква мощност му е нужна за слушане.
 _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 19:44 Заглавие: |
|
|
Най-добре Den4ev да каже за каква мощност става въпрос. DJ69VN 500 вата е много сериозно. Аз не бих си сложил такава музика, че няма да имам пари да плащам тока.
Ако иска точно да разбере какво му трябва най-лесно да сложи един акумулатор за кола и да премери тока. Ако харчи примерно 5 ампера за какво му е да слага 500 вата трансформатор?
П.П. То климатика ми харчи пъти по-малко.  _________________ Начинаещ |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 20:02 Заглавие: |
|
|
To e ясно, че и с по-малко трафче ще стане аз просто спорделих при мен как се получи като го правих.Тогава човека каза искам да го усилвам до-край . Това с извеждането на букса след импулсното на усилвателя и аз си го мислих и е добър варянт но автора на темата едвали ще може да се справи.А и трябва да се прекъсне връзката вътре м/у усилвателя и импулсното  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Дилян_93 Опитен потребител

|
|
|
 |
|