| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NasKolDin Нов потребител

Регистриран на: 26 Дек 2006 Мнения: 5 Местожителство: Поморие , Бургас
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 14:06 Заглавие: Как се влиза в "СЕРВИЗЕН РЕЖИМ" на TV DAEWOO DMQ-2 |
|
|
Здравейте, картината на въпросния телевизор е свита по вертикал.
Интересува ме как да вляза в сервизен режим и да я разпъна малко.
Шасито му е С-52.
Имам оригиналното дистанционно.
Благодаря предварително. _________________ Готино е да си ВАЖЕН, но по-важното е да си ГОТИН |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 14:07 Заглавие: |
|
|
Със сервизна отверка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 20:55 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Интересува ме как да вляза в сервизен режим и да я разпъна малко. | Според мене преди да пристъпиш към отверката не е лошо да посмениш някой и друг кондензатор... _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
NasKolDin Нов потребител

Регистриран на: 26 Дек 2006 Мнения: 5 Местожителство: Поморие , Бургас
|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 6:57 Заглавие: |
|
|
За сервизната отверка и кондензаторите ясно, но кондензаторите са посменени доста а тримери за регулиране няма.
Някой би ли ми казал /ако естественно има схема или се е сблъсквал със същия проблем/ коя е кондензаторната група която влияе на вертикалния размер?
П.П.Казаха ми че при тези телевизори тримери няма а регулирането става чрез оригиналното дистанционното като се влезе в т.н. "service mode". _________________ Готино е да си ВАЖЕН, но по-важното е да си ГОТИН |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 7:26 Заглавие: |
|
|
AN5515 ли е вертикалката? _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 8:58 Заглавие: |
|
|
| NasKolDin написа: | | ...кондензаторите са посменени доста а тримери за регулиране няма... |
Последно?
- Ако ти си ги сменявал, няма начин да не си видял че има (няма) тример за верт. размер.
- Ако някой друг ги е сменявал, такъв който знае какво прави, ... да се е оправил!
Опиши какво има в този ТВ!
п.п. Все пак ако се стигне до "сервизна отверка" - търси да е антистатична...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 9:52 Заглавие: |
|
|
| NasKolDin написа: | | П.П.Казаха ми че при тези телевизори тримери няма а регулирането става чрез оригиналното дистанционното като се влезе в т.н. "service mode". |
Да бе-а на мен ми казаха че бивола можел да лети.Айде стига плескане на глупости,кондензаторни групи,мондензаторни групи и прочие.
| Цитат: | | тримери за регулиране няма. |
Да бе с аналоговият чип,дето въобще няма възможност за регулиране през сервизен режим.
И как се регулира верт.размер на тоя телевизор-или в завода произвеждат и кой както дойде-така заминава-един свил,друг разпънал.
Има си и тример за регулиране,има си и всичко.Има си и схема във файлообменника,има си и даташийт на чипа.Само че няма кой да си размърда задника и да прочете.
А в крайна сметка има и телевизионни сервизи.Това че някой е взел една позивна и е радиолюбител още не значи че има някакви дори и най-минимални познания по телевизионна техника.И аз има области от електрониката от които си нямам хал-хабер и не го крия.
Да ама нали сме българчита и трябва да ръчкаме,ровичкаме и ремонтираме всичко от което излиза шнурче....
P.S.Ще те помоля също така и да не ми пълниш ЛС с някакви умопомрачителни фермани с поучения как да модерирам,кое са глупости и кое не са и всякакви темподобни дървенофилософски напъни.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|