| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
atanaspopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 13:09 Заглавие: Подмяна кинескоп A51KQ.163X-РЕШЕНО |
|
|
Здравейте
Имам един принципен въпрос относно смяна на кинескоп на Samsung
Шаси P68SA
Кинескоп A51KQ.163X
Подмених го с кинескоп на Philips (за съжаление не мога да кажа в момента модела на новия коинескоп) на когото активните съпротивления на отклононителните бобини са по малки.
Самсунг 2.8ома, 10ома Филипс 1.9ома 9 ома.
Основния проблем с който се сблъсках е повишено греене на хоризонталния транзистор ().
Това нещо за което питам ще го разбера след подмяна на транзистора но все пак понеже не съм попадал на подобна ситуация, подмяната му с BU2527 или с друг ще реши ли въпроса със загряването?
Поздрави
Последната промяна е направена от atanaspopov на Пон Сеп 21, 2009 18:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 13:26 Заглавие: |
|
|
Важно е не толкоз активното съпротивление на тези бобини,колкото индуктивността.
Някакви корекции за размера чрез подмяна стойността на кондензатори в изходното стъпало за ХО правил ли си,щото може и от тях да грее? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 15:12 Заглавие: |
|
|
Здравей
Прав си, но няма с какво да измеря индуктивността. Дали някъде няма справочник за кинескопи, където да фигурират тези параметри? Търсих обаче не намерих.
Размера по хоризонтала го нагласих със сърцевината на бобината паралено на отклонителната бобина. С кондензатора в тази верига също бе възможно, но все пак се налага финно донастройване затова реших да не подменям кондензатора. Въпреки това и в двата случая транзистора грее. Това ме кара да мисля че транзистора се товари по ток (въпреки че може не по малкото активно съпротивление да е причината).
Поздрави |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 16:46 Заглавие: |
|
|
Колегата Божилов съвсем точно посочи,че тук е важна индуктивността.
Възможно ли е транзистора и с неговата отклонителна да е греел,заради влошен импулс на атаката? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 16:59 Заглавие: |
|
|
Принципно за самото отклонение на кинескопа не пречи и да се пробва пресвързване на ХОБ от паралелно в последователно свързване. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 21:45 Заглавие: |
|
|
| Божилов, а така дали няма да му паднат вторичните напрежения от ТХО-то? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 21:56 Заглавие: |
|
|
По принцип има телевизори/кинескопи които са със последователно вързани ХОБ.Сравнително малко са но има.Примерно Videocolor-ите дето бяха на по-старичките шасита на Universum всички бяха с последователно вързани ХОБ.
Принципно ако се хване с осцилоскопа и нагласи 12мкс дължина на РИОХ трябва вторичните напрежения да са си му точни. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 23:29 Заглавие: |
|
|
Аз лично препоръчвам да монтираш ако е възможно оригиналната отклонителна система на новия кинескоп.Ще си решиш проблема,но мисля че в твоя случай греенето го е имало и преди заради дефект около ХО _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
mineff Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 18, 2009 8:07 Заглавие: |
|
|
| Монтажа на оригиналната ОС е възможен и решава проблема.Загряването е точно от разликата в системите.Преди 10-ина дни слагах кинескоп PHILIPS в SAMSUNG и имаше този проблем.След смяна на ОС с оригиналната всичко си дойде на място.Успех ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 18, 2009 8:40 Заглавие: |
|
|
Здравейте
С ХОБ от самсунга естествено не грее. Пробвал съм следнитеситуации:
1. последователно свързване на бобината на филипса - Прекалено малък хоризонтален размер и невъзможност за корекции. Транзистора продължава да загрява, в по малка степен но отново не ми харесва температурата.
2. Поставяне на ХОБ от самсунга на филипса - Не успях да постигна сходимост в горната и долната част на кинескопа ( в средата беше ок). Транзистора естествено не загрява. |
|
|
 |
|