|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 12:52 Заглавие: Телевизор Grundig CUC5510 назъбва изображението |
|
|
Телевизора дойде с повреда в захранването - пробил мощен транзистор в захранването - по схема е BUZ90, но тук оригинално (поне така ми се вижда, че май не е сменян) беше IRFBC40, който е по- мощен. Кондензатора C648, паралелно на транзистора, беше с лоша спойка, което според мен е причинило повредата. Запоих го и монтирах отначало транзистор HFP4N60. Заработи, но след малко забелязах едно назъбване на образа, което се появява на определени места по екрана, някак на хоризонтални ивици и на някои канали в определени моменти го няма - зависи от образа - на по- светъл образ намалява. Нещо подобно май е описано тук. Прилича донякъде на веене, но според мен е назъбване. Сложих друг транзистор 6N60 - пак е така, подменях и електролити, включително и на мрежовия изправител. Дали все пак е от транзистора и ще трябва да търся BUZ? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 13:31 Заглавие: |
|
|
Не е от транзистора.Има си версии на това шаси,които фабрично са си с тоя другия,с който е и твоето.
Извади двата кабела от комините на ТХО и ги огледай за нагар. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 14:55 Заглавие: |
|
|
Смених два други електролитни конд. - първия филтрира захранването на IC526 (C527- 1000uF/16V), a втория е към базата на крайния на ХО - C574 (220uF/40V) и засега работи. "Комините" ги гледах - изглеждат наред. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|