Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Имам проблем с акумулаторния винтоверт-Решено
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 14:06    Заглавие: Имам проблем с акумулаторния винтоверт-Решено Отговорете с цитат

Имам проблем с акумулаторния винтоверт,избил е транзистора,който е мисля че е полевак.Оригиналното означение на корпуса е С.25/0.Има ли някой да помогне ,да ми каже точното означение на транзистора или негов заместител.Винтоверта е БОШ GSR 9.6 VE - http://www.mtmc.co.uk/prodtype.asp?PT_ID=12728194 старата версия на управлението. Rolling Eyes

Последната промяна е направена от кязъм на Чет Сеп 24, 2009 20:42; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 10:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Направи една снимка да видим какво представлява този транзистор и какво пише на него, може да не е транзистор а тиристор например.
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 13:29    Заглавие: Винтоверт Отговорете с цитат

Здравейте . Имам винтоверт BOSCH 14,4 V 2,0 Ah - донесен отвън със същия проблем .От записките които имам за ремонта му - слагайте IRF 630 \ IRF 640 . Моя си работи идеално вече три години .
Върнете се в началото
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 13:48    Заглавие: Re: Винтоверт Отговорете с цитат

Благодаря Ви приятели за вниманието.Още понеделник ще направя тази работа.Благодаря и на SHRI.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 22:08    Заглавие: Re: Винтоверт Отговорете с цитат

И все пак говорите за различни модели машинки Smile Не сменяй транзистора "механично" поогледай поне дали съвпадат долу горе краката му..Успех!
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 23:45    Заглавие: Re: Винтоверт Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
.....

http://dox.bg/files/dw?a=13fe6ad175 - Това представлява транзистора на външен вид!

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 9:05    Заглавие: Винтоверт Отговорете с цитат

IRF 630 който му предлагам да ползва си му съвпадат изводите с този който е показал на линка .
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 11:31    Заглавие: Re: Винтоверт Отговорете с цитат

Добре аз не споря просто казвам да внимаваш.Защото изпука ли ти шим контролера вече става дебела работата Sad
Милен
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 17:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Питай в сервиза им за нов. Поръчвал съм от сайта им части и ги доставят по куриер в страната. Само трябва да попиташ за точния номер от тяхната схема https://etli.bosch-pt.com/%28zehzmzblygh2g455e4htql55%29/index.aspx?ID_GROUP_COUNTRY=294
като внимаваш и гледаш точния номер на машината. Например схемата има номер 0 601 921 803 и тоя номер трябва да го има някъде на етикета на машината.
Върнете се в началото
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Продава се комплект с ключа- 85 лв.Благодаря за вниманието,Милене!
Понеделник ще купя IRF 630 и ще пробвам.1.60 лв струва полевака!Посочения сайт съм го проверил преди да пусна темата.
И къде да дигам евентуално снимките за напред,понеже виждам,че са ми коригирали постта?Просто съм новобранец в интернета. Embarassed
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети