Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изграждане на домашна мрежа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-ж.к.Люлин 3

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 20:40    Заглавие: Изграждане на домашна мрежа Отговорете с цитат

Здравейте !!
Става въпрос за мрежа между двата ми компютъра.Свързал съм ги помежду им с помощтта на суич и два "прави кабела" На двата компютъра имам интернет като им направих физичните адреси еднакви.Но нещо не мога да ги настроя в мрежа.Прочетох навсякаде за изграждането на мрежа и нещо не мога да го направя като хората.Не мога да разбера като създавам нова мрежова връзка на единият компютър и на другият ли трябва да направя същото ? И после как да открия другият компютър ? Много се извинявам за нахалството,но ще може ли да кажете как да ги настроя двата компютъра в мрежа и хем да имат и интернет???? Благодаря ви предварително. Embarassed Embarassed Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
На двата компютъра имам интернет като им направих физичните адреси еднакви

Наистина ли работят и двата Question Question Question
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.google.bg/search?q=%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-ж.к.Люлин 3

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

RM написа:
.....
да и двата работят независимо.

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм, интересно нещо. Или доставчика хич го няма в материята, или и аз не знам какво. Да разделиш нета на два компютъра просто със суич... Да не е рутер това, на което казваш суич?
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти се бъзикаш нали ... Или се правиш на велик "хакер", като и на 2-та компютъра слагаш еднакви MAC адреси и IP адреси... А пробвали и на двата компютъра да сваляш нещо и да видим какъв е резултата ...
Или да те питам как ще стане, ако искаш от единия да си копираш нещо на другия посредством sharing? Сигурно ще пуснеш някои тунел и през тях ще ги прекарваш ...
Това така НЕ СТАВА! За тази цел има РУТЕРИ (routers).
А иначе НИКОГА няма да се видят компютрите.
И не му завиждам на този switch .. Хубаво е да прочетеш как работи един switch и какво става като се правиш на "хакер".
Купи си един евтин рутер има ги по за ~30лв и си направи вече мрежа.
Няма какво да се коментира по темата докато не си купиш рутер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 7:56    Заглавие: Отговорете с цитат

mishomvp,защо така го захапваш човека бе Shocked В поста си той се извинява за незнанието си,моли за съвет,едва ли не метани прави,а ти го мяташ на висилката и го почваш Evil or Very Mad Всичките неща,които си казал по повод на въпросите му можеше да ги снесеш с един съвсем друг тон,а не да се правиш на велик!И аз не съм наясно с тия неща,ама хич!Само че вероятно има куп други работи,които аз зная,а ти-не!За това са тези форуми-да си помагаме,а не да се дърлим!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Има един ARP протокол обслужващ IP , който не би трябвало да работи коректно при 2 еднакви MAC в мрежата ... то днешните бози, знае ли вече човек какво става ...
Върнете се в началото
Crank
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Варна/Шумен

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 8:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Номера с еднаквите МАС и IP адреси на системи след суич става, НО само ако не са в мрежа /указана/. Нета се пръска на системите, но с голям процент загуби, защото ако единия компютър направи заявка към сайт /примерно/ - сайта чрез суича ще "отговори" и на двата компютъра, а каква загуба на пакети става когато и двата компа "ровят" в нета - не е истина.
И вече наистина за да са в мрежа /указана/ си трябва рутер , за да си раздаде различни IP, но тогава и двата компютъра трябва да са с различни вече МАС адреси. Но е хубаво преди да закупиш рутер да вземеш назаем един за проба, защото все още има нет доставчици, които не позволяват повече от един компютър на "клон".
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 8:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Става и без рутер, трябва само още една мрежова, с която се прави директна връзка между двата компютъра (само че не с прав кабел), а с другата мрежова се свързва към и-нет доставчика.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети