| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 20:40 Заглавие: Изграждане на домашна мрежа |
|
|
Здравейте !!
Става въпрос за мрежа между двата ми компютъра.Свързал съм ги помежду им с помощтта на суич и два "прави кабела" На двата компютъра имам интернет като им направих физичните адреси еднакви.Но нещо не мога да ги настроя в мрежа.Прочетох навсякаде за изграждането на мрежа и нещо не мога да го направя като хората.Не мога да разбера като създавам нова мрежова връзка на единият компютър и на другият ли трябва да направя същото ? И после как да открия другият компютър ? Много се извинявам за нахалството,но ще може ли да кажете как да ги настроя двата компютъра в мрежа и хем да имат и интернет???? Благодаря ви предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 21:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | На двата компютъра имам интернет като им направих физичните адреси еднакви |
Наистина ли работят и двата  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
да и двата работят независимо.
Коригирал съм ти поста Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 22:13 Заглавие: |
|
|
| Хм, интересно нещо. Или доставчика хич го няма в материята, или и аз не знам какво. Да разделиш нета на два компютъра просто със суич... Да не е рутер това, на което казваш суич? |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
Ти се бъзикаш нали ... Или се правиш на велик "хакер", като и на 2-та компютъра слагаш еднакви MAC адреси и IP адреси... А пробвали и на двата компютъра да сваляш нещо и да видим какъв е резултата ...
Или да те питам как ще стане, ако искаш от единия да си копираш нещо на другия посредством sharing? Сигурно ще пуснеш някои тунел и през тях ще ги прекарваш ...
Това така НЕ СТАВА! За тази цел има РУТЕРИ (routers).
А иначе НИКОГА няма да се видят компютрите.
И не му завиждам на този switch .. Хубаво е да прочетеш как работи един switch и какво става като се правиш на "хакер".
Купи си един евтин рутер има ги по за ~30лв и си направи вече мрежа.
Няма какво да се коментира по темата докато не си купиш рутер. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 7:56 Заглавие: |
|
|
mishomvp,защо така го захапваш човека бе В поста си той се извинява за незнанието си,моли за съвет,едва ли не метани прави,а ти го мяташ на висилката и го почваш Всичките неща,които си казал по повод на въпросите му можеше да ги снесеш с един съвсем друг тон,а не да се правиш на велик!И аз не съм наясно с тия неща,ама хич!Само че вероятно има куп други работи,които аз зная,а ти-не!За това са тези форуми-да си помагаме,а не да се дърлим! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 8:30 Заглавие: |
|
|
| Има един ARP протокол обслужващ IP , който не би трябвало да работи коректно при 2 еднакви MAC в мрежата ... то днешните бози, знае ли вече човек какво става ... |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 8:37 Заглавие: |
|
|
Номера с еднаквите МАС и IP адреси на системи след суич става, НО само ако не са в мрежа /указана/. Нета се пръска на системите, но с голям процент загуби, защото ако единия компютър направи заявка към сайт /примерно/ - сайта чрез суича ще "отговори" и на двата компютъра, а каква загуба на пакети става когато и двата компа "ровят" в нета - не е истина.
И вече наистина за да са в мрежа /указана/ си трябва рутер , за да си раздаде различни IP, но тогава и двата компютъра трябва да са с различни вече МАС адреси. Но е хубаво преди да закупиш рутер да вземеш назаем един за проба, защото все още има нет доставчици, които не позволяват повече от един компютър на "клон". _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 8:46 Заглавие: |
|
|
| Става и без рутер, трябва само още една мрежова, с която се прави директна връзка между двата компютъра (само че не с прав кабел), а с другата мрежова се свързва към и-нет доставчика. |
|
|
 |
|