| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
desta serviz Опитен потребител

Регистриран на: 12 Юли 2006 Мнения: 127 Местожителство: гр.Силистра
|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 14:16 Заглавие: TV Panasonic TX 2166T шаси MX3-силно намален контраст |
|
|
Съставът е : Проц. MN 152811TJN + 24C04
Видео AN 5192K
Вертик. LA 7837
Звук AN 7250
Според клиента нещо изчаткало и изображението станало тъмно и бледо. Установявам , че контраста не се регулира,въпреки ,че се изписва по екрана.Графиката е с добър контраст. Захранването на
видеопроцесора е добре-8,9V. Контраста се управлява от процесора по I2C.Ускоряващото се регулира добре,захранването на видеоусилвате е нормално , но пушките са лека запушени-около 150V.
Някои може ли да даде някаква идея? _________________ Skype: desta-ss,нов e mail: [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 14:17 Заглавие: |
|
|
| Хващай сондите и мери по RGB веригите и киното. |
|
|
 |
desta serviz Опитен потребител

Регистриран на: 12 Юли 2006 Мнения: 127 Местожителство: гр.Силистра
|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 17:37 Заглавие: TV Panasonic TX 2166T шаси MX3-силно намален контраст |
|
|
Въпроса е решен-прекъснат резистор във веригата на ABL-а. Благодаря на вкючилите се. Закривам темата. _________________ Skype: desta-ss,нов e mail: [email protected] |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 20:00 Заглавие: Re: TV Panasonic TX 2166T шаси MX3-силно намален контраст |
|
|
| desta serviz написа: | | Въпроса е решен |
Дано...
| desta serviz написа: | | нещо изчаткало.....прекъснат резистор във веригата на ABL-а. |
Щото това нещо понамирисва на ТХО.Дано не цъфне пак. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 21:14 Заглавие: |
|
|
| ТХО на този модел Панасоник? Не, че не е възможно, но е много малко вероятно. Доколкото знам, HR не призвеждат аналог на това ТХО точно защото е "желязно". |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 21:50 Заглавие: |
|
|
Виждал съм дефектирало на тоя модел,но наистина е рядко.
Логиката натам води-резистори на ABL без причина горят много рядко.Че пък и с "изчаткване".
Не съм видял още ТХО,което да не дефектира никога-все пак то е "сърцето" на телевизора и там има 25 киловолта.Дори и извътре да е наистина "желязно" с годините пластмасата се скапва и напуква и почва да приплясква отвреме-навреме и насам-натам.
Квото е-дано съм лош пророк. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|