| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 11:00 Заглавие: |
|
|
| Колегите да кажат, не може ли единият компютър да бъде сървър??? |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 11:38 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Значи трябва да купя рутер за да имам мрежа и интернет на двата кампютъра. Такали да го разбирам ?????? |
Зависи интернет доставчика ти как ти позволява 2-ри компютър.
с обикновен свич става но ако не ти е манипулиран TTL (run->ping 192.168.0.1 -t ) или как е там гетуейя . При TTL=1, ти трябва рутер с възможност за манипулиране на TTL и евентуално клониране на MAC (такива са обикновенно с линукс). Ако имаш логване с юзер и парола,
тогава ще ти трябва компютър с 2 карти, с някакъв софтуерен рутер(MIKROTIK), който да ти обслужва единствено интернета. А ако си с модем на БТК, там нещата не са ограничени и ти трябва само свич.
Абе забравил съм ..... но беше нещо такова, от много време не съм се занимавал. Викни си някой, нещата не са толкова сложни, поне ще ти спести пари на вятъра. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 11:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | с обикновен свич става но ако не ти е манипулиран TTL (run->ping 192.168.0.1 -t ) или как е там гетуейя . |
Били ми обяснил как ще стане единствено със суич?!?
Ясно ли ти е какво е TTL?!
| Цитат: | | с някакъв софтуерен рутер(MIKROTIK) |
Имали хардуерни рутери... (Има но те вече работят на друго ниво, което тук не е необходимо да навлизаме).
Рутерите работят на Layer 3 !
А това за БТК е вярно единствено и само, ако си на бизнес пакет или ползваш Wireless рутер.
RM Не се обаждай неподготвен, защото от страни звучи смешно, а и отгоре на това объркваш питащия!
Също така виждам, че ползваш термини, които незнам дали са ти ясни ...
Ditronix Попарил, съм го защото има толкова много изписано по тази тема, че просто ... Толкова ли е сложно да питаш GOOGLE за SOHO мрежа. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 12:18 Заглавие: |
|
|
Обикновено чета достъпни обяснения като това: | Цитат: | Това, което Интернет доставчикът най-често прави за да ограничи услугата до ползване от само един потребител е т.нар. “TTL Mangling” – процес при който се извършва промяна на част от информацията, която се съдържа в заглавната част на всеки мрежов пакет, който преминава между устройството на доставчика и Вашия компютър/рутер.
TTL (Time to Live) е параметър, който се съдържа в едно от полетата на IP хедърите. Този параметър се определя от изпращача на пакетите и се намалява с единица при всяко преминаване през даден хост между изпращача и получателя. (Теоретично, тази стойност би следвало да се измерва в секунди, но на практика времето не се отчита, а стойността се третира просто като число, което всеки хост намалява обработвайки пакета). Когато тази стойност стане нула, текущият хост отказва да го препрати по-нататък по пътя. Целта на този механизъм е да се предотврати безкрайното циркулиране на пакети в мрежата и да се избегне претоварването и вследствие на това.
|
|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 14:10 Заглавие: |
|
|
| Това е вярно, но ти твърдиш, че ако доставчика не задава TTL=1 на последния рутер може да си раздели нета със суич. НЕ МОЖЕ нета да се дели само със суич, дори и да не се прилага номера с TTL=1. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 14:33 Заглавие: |
|
|
Е кво да кажа, имам W. AP с 4-Port на един от портовете имам 8-port суич LADOX.Общо 11 порта. На всички PC-та имам интернет. Явно е грешка че има нет.  |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 16:58 Заглавие: |
|
|
Може да сте прави,че е грешка на доставчика.Но все пак е факт.Имам интернет и на двата компютъра.Даже в момента си пиша с вас от спалнята а пък женами е в хола на другият кампютър и сваля филми.И даже не намирам и разлика в скороста на интернета.
и впрочем някои ще можели да ми поясни как да ги настроя в мрежа ? Това което го прочетох в "Гугал" и го направих на компютрите нещо не става.Там е пояснено че мога да ползвам (Рутер,Хъб и Слуич) за изграждането на мрежата между два компютъра и даже да се подава и интернет до компютрите в мрежата.Значи до колкото разбирам в моят случаи Слуича ми върши работа за мрежата и подаването на нета ?? Това вярно ли е ? Ще може ли да ми помогнете с настройките на компютрите ?  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 20:06 Заглавие: |
|
|
Абе колко ли юзъра в мрежата в която си и ти те проклинат в този момент, с тази каша която си надробил, макар теб да те устройва....  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 22:16 Заглавие: |
|
|
Сега ....
RM
| Цитат: | | W. AP с 4-Port на един от портовете имам 8-port суич LADOX.Общо 11 порта. |
1. Защо не споменаваш марката на този W.AP (които със СИГУРНОСТ, е рутер, защото до сега не съм виждал AP с четири порта!)
2. Сигурно не си погледнал, че на единия пише "WAN". И там ти е включен кабела от доставчика ти.
Velkov
Не мисля да пиша каквото и да било повече! Не си чел ИЗОБЩО! Чел си през ред.
Намери си от някъде да си свалиш или да се запишеш на курс Cisco IT Essentials. Тогава може и да разбереш нещо. |
|
|
 |
|