Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на DVD player LG DVX298H - решено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 15:34    Заглавие: Търся схема на DVD player LG DVX298H - решено Отговорете с цитат

Ако не на целия плеър, поне на захранването. Може и съвет за ремонта му, понеже не е сигурно, че именно захранването е повредено. Няма надути кондензатори. Захранване - STR-A6259H, процесор ZR36888HLCG. При включване изкарва шейната и нищо не светка по дисплея. Ако се изключи от контакта и се включи пак - прибира шейната и след малко я вади пак. Благодаря предварително.
П.С. от захранването излизат напрежения, но засега не съм се ориентирал дали би трябвало да са в такива граници - след малко ще ги напиша какви са.
П.П.С. - напреженията явно са в норма, понеже намерих схема на DVX276 - захранването е същото и напреженията отговарят. Сега като беше "изстинал" забелязах, че лазера светна за известно време, когато прибра шейната, дори врътна диска, но след като постоя включен, установих, че процесора загрява доста - направо си пече, и при това положение лазера не светка. Напреженията на куплунга са като за работно положение и от бутона за StBy не се променят - т.е. захранването не се контролира от процесора.

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Нед Сеп 20, 2009 21:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Съб Сеп 19, 2009 15:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам е сервизното но е много голямо. 17МВ. Кажи кое ти трябва и ще ти го пратя
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам (поне съдейки от досегашните резултати) напредък! Първоначално установих това:

След това, упорствайки с вкл. и изкл. от контакта разбрах, че има редки моменти, когато заработва. Усъмних се в ресета и попрезапоих - имаше и няколко лоши спойки на други места. Започна да се включва малко по- често, но пак на късмет. Мързейки ме да сменя кондензатора в ресета (C6J1), реших да последвам лошия пример на някои да повъзстановяват електролити чрез смачкване - приложих лекичко такова, после малко по- силно, но ефект бих казал нула. Тогава го свалих и премерих - вместо 10uF беше малко над 7. Стиснах го още и на мерене даде пробив, така, че тоя отпадна. Реших да "подсиля" нещата и боднах 22uF - резултат никакъв. Накрая, въпреки, че не ми се вярваше, все пак сложих 10uF - за изненада заработи веднага и след около 20 пъти пускане и спиране нямаше отказ! Засега не съм убеден на 100% че е било това. Ще го оставя да "отпочине" поне час и ще видим какво ще е. Дали наистина тоя конд. ще да е толкова критичен - очаквах, че и с увеличена стойност ще заработва.
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 16:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е в ресета ще даде разлика за времето-по-големия кондензатор се пълни по-бавно.Незнам за този процесор,но за някой ресета е 2 машинни цикъла.
Върнете се в началото
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Кондензатора ако е бил в захранването(по спомен имах такъв случай с 10uF във вторичната част) ДВД-то изобщо не включваше. Но самия кондензатор се беше надул и след смяната му всичко си дойде на мястото.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 20, 2009 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Смяната на кондензатора в ресета (на платката с процесора се намира), донякъде помогна, но все пак стана така, че в повечето случаи се включваше, но въпреки това имаше моменти, когато си се държи както преди. След като стана така, аз дублирах наличните в захранването електролити C121 (1000uF/10V) и C123 (1000uF/16V) с два по 1000uF/16V и подмених C126 с двойно по- голяма стойност - 100uF/50V. Иначе нямаше визуално надут или изтекъл. Не мога и да измервам над 20uF, така, че нямам понятие оригиналните как са. А реших да ги запазя, понеже някак си не ми се вярва да са повредени. Освен това собственика, който ми е приятел и няма да ме заблуждава, ми каза, че е почнал да прави така съвсем скоро след като го е купил, но не го е носил на ремонт в гаранционния срок, който вече е изтекъл през пролетта. Каза, че понякога се оправял и не му се носело. Засега изглежда, че определено стартира на 100%. Иначе и преди, ако успееше да стартира си работи нормално. А що се касае до греенето - има си го и явно така си е нормално за тия процесори.
П.С. - и да не забравя едно "Благодаря" на iwkom за изпратената схема - по- скоро сервизно, не просто схема..
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети