|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 21, 2009 16:30 Заглавие: Fortron Blue Storm II - ремонт |
|
|
Здравейте,
попадна ми такова зарванване - развалено и се заех веднага. Все пак е 500 вата Фортрон
След няколко измервания се установи, че е думнал транзистор в първичната част 18n50.
Парадокса е следния - още когато дигнах капака останах изумен. В сравнение с Фортрон 350 вата и един 500 вата на JAR Computer, Blue Storm има 2 пъти по-малко чарколяк! Може ли да се каже че това е ново поколение захранване и така трябва да изглежда или говорим за менте? Има само един филтриращ кондензатор на първичната, радиаторите са като на 300 ватово Кодеген, няма разните му там дросели и купчина запълващи на максимум кутията чарколяци
При интерес ще пусна снимки за да се унагледи положението _________________ Alfa Romeo |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 21, 2009 16:37 Заглавие: |
|
|
мойто момче кондензатора е един защото е на 400волта ! и е с активно PFC аз съм с такова и ми хареса , верно е с изцяло китайски шит вътре но засега се държи прилично  |
|
|
 |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 21, 2009 17:00 Заглавие: |
|
|
Ооо добре приятелю стар - значи ще съм спокоен
темата за кофичката _________________ Alfa Romeo |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|