| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 15:31 Заглавие: Захранване на мощен НЧУ |
|
|
| Здравейте аудио маниаци имам идин въпрос относно захранването на НЧУ. Мисля да си направя импулсно за моя НЧУ но несъм сигурен дали няма да внася смущения и да наруши работата на усилвателя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
| Монтирай го в метална кутия ,вземи мерки по охлаждането -малък вентилатор и свържи масите на кутията със тази на усилвателя със парче оплетка от ширмован проводник. Моя усилвател в къщи е така направен и няма проблеми от почти 20 години, въпреки че има и СМОS логика за комутация на входовете-нито едно лъжливо превключване. Успех! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 21:41 Заглавие: |
|
|
| Абе Tisho, ти да не си един потребител от форумите на PC CLUB? |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 21:43 Заглавие: |
|
|
| може, ама той ми е съученик и ме съмнява. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 1:45 Заглавие: |
|
|
| също така задължително използваме на диод, дросел и кондензатор за разтоварване на трафа и намаляване смущенията по захранващата линия |
|
|
 |
zenon Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 7:56 Заглавие: |
|
|
Какво захранване за НЧ с вентилатор. Няма ли да си вдигнете кръвното с шума. Ако става дума за Рамщайн и при тях не всичко е жица. Аз си падам по рок и метъл но не съм съгласен и захранването да добавя екстри.
При мощните професионални усилватели има куп вентилатори но щайгите но те не са в студиото или до ухото на слушателите.
Най-простия вариант е преработка на компютърно захранване - евтино , просто и ефективно - щом сме се примирили с вентилатора.
Искате ли схема и съвети и снимки?
Смущенията са вече виш пилотаж. Има една книга (#3 в световната класация на книгите за електроника -"Черната магия на ..") Там нещата са обяснени . Ако искате бая четене ще падне ама първо трябва инж. пред името. Иначе кратки съвети при описан проблем без проблем |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 11:39 Заглавие: |
|
|
[При мощните професионални усилватели има куп вентилатори но щайгите но те не са в студиото или до ухото на слушателите.
хихихихии хем професионални хем щаиги хихихи а за вентилаторите има стапала по 400 500 вата дето загряват от 40 до 50 градуса ихаааа и***х ж щаигите  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 17:20 Заглавие: |
|
|
Tisho, защо искаш да захранваш звуков усилвател с импулсно захранване? държиш ли на качеството? _________________ home studio |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 17:24 Заглавие: |
|
|
Гледайте датите на последните постове, преди да давате отговори!
Това се отнася най-вече за hapy_boy_21 който "дигна" няколко теми с почти едногодишна давност.
Това го получих като лично съобщение:
| hapy_boy_21 написа: | | давност не давност мисля 4е мога да пиша във форума по която си искам тема ако на теб или на някои друг това му пре4и триите ми постовете или правете каквото искате и ще те помоля да престанеш да се занимаваш с мен ... |
Нямам абсолютно никакво намерение да се занимавам с теб, но във форума има определени правила с които ти не считаш, че трябва да се съобразяваш, защо ли? |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 8:53 Заглавие: |
|
|
| guitman Аз просто питам възможно ли е нямали да внася смущения несъм казал че ще го направя |
|
|
 |
|