| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 9:11 Заглавие: Търся схема на ретро радио PHILIPS |
|
|
Привет колеги! Знам,че вероятността някой да ми помогне е много малка,но все пак реших да питам.Мой приятел ме помоли да реставрирам радиоприемник марка PHILIPS,модел P22A,произведен 1936г.Състав AK2,AZ1,AL1 и лампа която предполагам е детектор и предусилвател но липсва.Намира се при свален заден капак в центъра на шасито.
Благодарности на всеки който ми предостави информация за тази чудесна антика. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
|
|
 |
motiff Опитен потребител

|
|
|
 |
dragon_hifi Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 16:27 Заглавие: |
|
|
Radomuseum ги разгледах и аз,снимките не можах да ги увелича.Благодаря dragon hifi,тази схема е сходна с моята,но липсващата лампа при P22A обединява функциите на AF3 иABC1 при V6A.Със 7 крачета и качулка.Лошото е,че някъде си затрих каталога.
p.s.
В крайна сметка май точно ABC1 е липсващата лампа.Модификация със 7крачета,не с аладинов цокъл.Благодаря dragon още веднъж. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 17:09 Заглавие: |
|
|
AK2 e октод и с него е реализиран ВЧ усилвателя и хетеродина, AL1 е краиния пентод НЧ усилвателя, AZ1 е изправителя, за да работи радиото ни е необходим МЧУ, което се осъществява с пентод с променлива стръмност, това върши от тази серия лампи AF3, после е необходимо детектиране с двоен диод и усилвател по напрежение , това върши лампата АВС1.От А серията не видях лампа която да е комбинация от тези двете, тя би следвало да е АBCF(X), а такава няма.Много е вероятно да има нещо не както трябва, огледай начина на свързване на крайния пентод, там от всички пинове се ползват само 5 при AL1, ако се ползват повече-7, вече е друга бира.За сега толкоз.Успех  _________________ GSM 0898677185
LZ2BMB
www.belectric.eu |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 20:15 Заглавие: |
|
|
Да не искаш да кажеш,че AL1 е и МЧУ?
7 крачета са опроводени.Май съм чувал за такава схема навремето. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 20:37 Заглавие: |
|
|
Тъи, ще си дойдем на думата.Не случайно ти написах броя на опроводените пинове.Липсващата лампа къде се намира? Между двата МЧ трансформатора ли е? _________________ GSM 0898677185
LZ2BMB
www.belectric.eu |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 21:57 Заглавие: |
|
|
| Точно така.И май е от сорта на ABC1 ? На линковете където са дали двамата колеги се вижда-лампата в центъра.Явно сте доста в час,жалко,че сте толкова далече.Аз правя лампови усилватели но позабравих старата радиоприемна техника.Отново благодаря. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 22:27 Заглавие: |
|
|
Ето малко по-читав снимков матриял да сне се зеврапаме в ония ситните-
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|