| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 15:25 Заглавие: |
|
|
| Dalgia написа: | | ....Мен ме интересува дали това подреждане на магнитите е повлияно от от останалия железен ротор под магнитите. |
Не вярвам проблема да е в желязото , то няма как да пречи , по-скоро ще помага , ще получиш по-голяма индукция . В ротора по принцип в твоя случай грубо казано няма променливи магнитни полета - така че и токове на фуко няма да има ( пак условно ...) .
Проблема може да е в неправилно разположена намотка на статора ( котва) спрямо полюсите на ротора (индуктор) . Спазен ли е броя на чифтовете полюси , намотката по схема ли е навивана - по чифтовете полюси се смятаха " незмам колко си градуса електрически" на чифт полюс ... и разни подобни неща ....
Спазени ли са въздушни междини - да не се е получило някакво огромно разтояние между ротора и статора и да имаш на практика само магнитни потоци на разсейване , а през намотката разположена на статора да се затваря само въздушно течение ( вятър )  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 22:25 Заглавие: |
|
|
| Основата на която монтираш магнитите трябва да е от немагнитен материал - алуминий примерно. в противен случай се затваря магнитното поле в основата а не през магнитопровода. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 20, 2009 22:33 Заглавие: |
|
|
не че и това не може да се получи де ...
ще е първия ротор от пластмаса  |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 21, 2009 17:55 Заглавие: |
|
|
За milmar.
Въздушната междина е 0.5мм (ротор/статор).Намотките са като на трифазен мотор.48 канала 24намотки , 3 по 8 намотки.И няма да е първият пластмасов ротор(ако епок.смола е пластмаса). .В нета има доста такива.
За Петров.
И аз така си мисля ама още някой да го каже и го почвам.  |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 21, 2009 19:35 Заглавие: |
|
|
| А магнитите с каноконлит ли ще ги лепиш, като си помисля, как " здраво " държи на епоксидна смола - като "френски ключ на обла гайка". А и за оста трябва да се помисли. Друго : реши ли, как ще ориентираш полюсите на магнитите, за най - голяма ефективност? |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 22, 2009 11:38 Заглавие: |
|
|
| Я, погледни тук. Може да намериш отговор на някои от въпросите. |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 14:28 Заглавие: |
|
|
| Магнитите с епоксидна смола заливка и карбон за здравина.Тези които съм взел повдигат 8кг.За каноколит и дума не става.Ротора го вадим двама.А по нета почти всичко съм преровил и това съм гледал.Намерих снимка на ротора как е направен. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 20:28 Заглавие: |
|
|
| dalgia, правиш ли разлика м/у електро и постоянни магнити, като говориш за сила на магнитите ? |
|
|
 |
|