|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
daree Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 22:26 Заглавие: Купувам Риа коректор? |
|
|
Здравейте, съжалявам ако звуча глупаво, но искам да ви обясня с точност какво ми трябва.
Купих си почти чисто нов грамофон Унитра но за да изкарам звук от него продавача ми каза, че трябва да имам предусилвател или някакво риа коректор устройство. Дано ме разберете правилно защото нищо не разбирам от това.
Та въпроса ми е дали може да се намери такова нещо и ако да, каква би могла да му бъде цената?
Благодаря и се извинявам ако съм обидил някой с крайно непрофесионалното си питане и обяснение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
| А усилвател нямаш ли? Моя си има вход за грамофон с електромагнитна доза ,който си е с RIAA коректор. Иначе трябва да си го налепиш сам има много схеми с по 2-3 транзистора или с по 1 ОУ . Входната чувствителност трябва да е към 5-10 мВ ,падаща честотна характеристика с времеконстанти 3180, 318 и 75 микросекунди. |
|
|
 |
daree Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 22:50 Заглавие: |
|
|
Проблема е в това, че абсолютно нищо не разбирам а бих желал най-сетне да чуя как свири тая машина.
Ако може някой да направи това устройство ще съм много благодарен.
Нямам усилвател а само буфер 4+1 а за да включа грамофона към него ми трябвало въпросното устройство. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|