| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 19:06 Заглавие: |
|
|
Смених отново кондензаторите отново с нови.
Не видях пулсации в гореспоменатите напрежения с моя осцилоскоп
TDA'то грее , линиите си стоят още. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 19:07 Заглавие: |
|
|
pepi_voinishki1957, Сигурно имаш в предвид онези 95% със стъпало, сходно с TDA3653,............
Тука можеш да посочиш кой точно кондензатор е дал фира според тебе:
Нямаш ли схемите на компа си? -Винаги достъпни за каквото и да било...
Относно "колегите" -всеки да си прави сметката. Аз не бих отишъл на Доктор, дето и едни "слушалки" няма!
А какво влияние ще окаже резистор 1 Килоом при наличието на 220 ома по схема??
| Цитат: | | щеше да включи осцилоскопа |
Е, дойдохме си на думата и може да открием вече и топлата вода Ама, то ако можеше само с мултицет и фазомер да се праат телевизори ехеее, ... сигурно нямаше и да питаме кой R да смениме та да се понатъкми работата... |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 19:09 Заглавие: |
|
|
Пепи, тоя е от тия 5% дето е трябвало да погледнеш схемата преди да пишеш!
Според мен, ако не е дефектно R522, не се казва от коя страна е мерено напрежението, то проблема е в интеграла. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 19:31 Заглавие: |
|
|
mitachi Позна R522
Проблема беше, че това съпротивление е до ТХО'то а аз си мислех че трябва да е до TDA'то и си помислих че няма такова.
П.П.
mitachi Имам да черпя, тая година сварихме страхотна кайсиева.
П.П.П.
Който не вярва за осцилоскопа да заповяда да го види.C1-75
Багодаря отново на всички озовали се.
А дали знаете нормално ли е TDA'то да грее _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 19:46 Заглавие: |
|
|
| Ами да нали затова има радиатор. Щом ръката ти издържа при пипане значи е добре. А за осцилоскопа 50 ома му е вълновото съпротивление а не активното. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 19:51 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ....на R522 49V ....; си помислих че няма такова (R522)...; .. измерих 27" диагонал на кинескопа... |
Абе карай... нали е станал тв-то
Относно осцилоскопа би могъл да помислиш как да му вкараш някакъв предусилвател (може и външен) така, че да го направиш "нормален" с вход 1 и с допълнителна сонда 10MΩ  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 22:22 Заглавие: |
|
|
| emoome, съпротивлението 1К ще окаже влияние ако R520 (220 ома) е прекъснал, а това може да се разбере само ако се мери извън схемата на телевизора, защото той е в паралел с бобината (12-14 ома) иначе няма как да го провери. Това съпротивление има значение, вярвай ми! Ако не ми вярваш, направи си експеримент - извади го на работещ телевизор и ефекта ще е същия като показания в тази тема.. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 8:56 Заглавие: |
|
|
Не по тикви а по картуни,
emoome,я извади C512 и да видим какво ще се вижда
Акцента ми беше да се слагат нови кондензатори и да се проверят съпротивленията в това стъпало. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 9:30 Заглавие: |
|
|
pepi_voinishki1957, Лаф-мохабет ли ще правим?
Абе не ви ли омръзва и досмешава във всеки втори пост да четете: " Смени си електролитните кондензатори", "провери съпротивленията", "провери транзисторите"... Ама Кои точно от десетките бройки ?? Еми "най-добре" всичките, всичко докато шасито заприлича на добре изорана нива и на края айде "у гюма"
Е, така ли се търсят и отстраняват повреди
С C512 ще пробвам, специално за тебе, когато се случи да налетя на някой от 5-тях%. Но предварително ще изкажа предположенията си : тъй като преди R521=0,47R стои 1000μF кондензатор очакванията за ефекта може и да не са такива, каквито са според тебе.
Още в началото на темата пише, че всичко около V.O.-то е проверено - Още веднъж се доказва, че ремонти не се правят със смяна на елементи ей така, напосоки, сменяш докато не тръгне.
Има си осцилоскопи, мултицети, генератори... Е, и тая апаратура трябва да знаеш как да я използуваш и това дето се вижда на дисплея- правилно да тълкуваш.... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 9:35 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | че всичко около V.O.-то е проверено |
Тя всяка втора тема започва така "Проверих всичко,всичко е ОК,всичко е наред,ама не ще".
В крайна сметка накрая излиза че пусналия темата го е домързяло дори и да си просвири фуз-резисторите,да отвори схема,да премери,да огледа схемното решение и т.н.
От резистора който е посочил Токио също може да се яви указания ефект на екрана.
Темата мисля че е решена,така че я затварям. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|