| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 18:38 Заглавие: SABA P42SC42 ICC4 ГОРИ ЗАХРАНВАНЕТО |
|
|
Антиката е от старите SABA P42 SC42 шаси ICC4 с волтодобавката от любимите на Bojilov . Та предисторията е следната .Първо беше пробит транзистора на волтодобавката във вторичната страна ТР32. Мисля че там заварих BU148 или нещо такова.Сложих стар от шаси и смених електролитите около него и в първичната 22 мкф.След един месец пак пробит BU 806 и в първичната S2000 BC369 BC546 Сменям слагам други презапоявам всичко мия спойките.Всичко тръгва но след няколко дни пак пробив на този набор от транзистори.Дайте идея защо това захранване се смила така здраво при положение че когато работи транзисторите не греят и напреженията са точни ?  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 20:46 Заглавие: |
|
|
Що па на мен?Много си е хубав телевизора и много приятен за ремонт.
Огледай хубаво платката около куплунга дето се ръгат редовите бобини да няма прегоряло. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 22:28 Заглавие: |
|
|
Високоомовите съпротивления в топлата част - смяна.
По спомени мисля че бяха 2х180к., последователно и 270к..., ако не се лъжа. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 6:55 Заглавие: |
|
|
Благодаря ще огледам и тези неща. Bojilov писах любими защото много са минали през теб и ги владееш добре  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|