| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dinkeza Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 19:19 Заглавие: TV LG 21FS4RLX ШАСИ CW62B ТЪМЕН ЕКРАН |
|
|
Здравейте колеги,имам такъв проблем с този телевизор.Телевизора тръгва има всички изх.напрежения от захранване и ТХО, високо също ,но екрана е тъмен, няма скрийново напрежение когато платката на кинескопа е на кинескопа,като махна платката от кинескопа скрийновото напрежение е нормално на платката .Дефекта се появил при пускане на телевизора.
Оправи си заглавието 
Последната промяна е направена от dinkeza на Пон Сеп 28, 2009 19:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 19:39 Заглавие: |
|
|
от отоплението се взима и за X-RAY,да не ти товари нещо там? _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 19:45 Заглавие: |
|
|
Съпротивление 0.5ом на отоплителната намотка има ли?Съпротивление на отоплението на кинескопа има ли 4/5ом.
Сега слушай-на тези тв отоплението на светло трудно се вижда.Това първо.Второ ускорителния им окъсява,затова не го мериш напрежението.Трето аз ги оправям с един регенератор и след това си работят перфектно.Не знам как да имитираш работата на този регенератор за отстраняване на късото,можи би със зареден кондензатор,но това е типов дефект за тези тв и отстраним.4/5 съм направил и досега си работят.
Последната промяна е направена от VALMIG21 на Пон Сеп 28, 2009 9:00; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 19:47 Заглавие: |
|
|
От ТХО-то до платката на кинескопа--сигурно се губи.
А на крачето на ТХО има ли напрежение за отоплението?-FR401.
Ако има---лошо... |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 20:31 Заглавие: |
|
|
| Аз имам няколко нови такива шасита. Ако ти трябва каквато и да е част или цялото шаси - свиркай. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 20:49 Заглавие: |
|
|
| VALMIG21 написа: | | Трето аз ги оправям с един регенератор и след това си работят перфектно.Не знам как да имитираш работата на този регенератор за отстраняване на късото,можи би със зареден кондензатор,но това е типов дефект за тези тв и отстраним.4/5 съм направил и досега си работят. |
Всичко това е до едно време...
Опре ли да е сигурно че окъсява скрийновия електрод телевизора вече е сигурно че си иска нов кинескоп. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 8:56 Заглавие: |
|
|
| Може би.Първия засега работи 4 месеца. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 12:21 Заглавие: |
|
|
Това е много относителна работа.Във руското интернет-пространство имаше писано доста по въпроса защо тия кинескопи така се скапват.Тук пък аз съм писал доста кога помага рециклирането(било със най-простите методи било с Muter-той принципа е щогоде един и същ) и кога е "от ден до пладне"-общо взето в конкретния случай рециклирането е мярка със временен ефект и рано или късно ще цъфнат пак. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dinkeza Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 13:15 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги, извинявам се за грешката за модела на телевизора,
LG 21FS4RLX е модела, шасито е същото.Отоплението е наред,само ускорението се губи като го включа на скрийновия електрод, убедих се че кинескопа е дефектирал няма да правя експерименти по-вече ще препоръчам на клиента да го закара в града и там да му сменят кинескопа.Благодаря на всички за съветите ,закривам темата. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|