| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 18:11 Заглавие: PSU Blue Storm II + 350W PNF - въпроси |
|
|
След поправката на един Fortron Blue Storm II чувам висока честота която е адски дразнеща. Изгорелия елемент беше транзистор в първичната част, който замених с пълен еквивалент. Захранването работи вече 2 дена без никакви проблеми, но защо пищи? Знам че не е на добре - как да го премахна
Относно Fortron 350W - в момента се води развалено. Ситуацията е следната - окъсявам зеления проводник и захранването тръгва - перката върти, напреженията излизат идеални. има даже и 5 волта на лилавия. Проблема е че като го сложа на здрава дънна платка с всички необходими елементи - не тръгва! Лампата на дъното някак си едвам свети. С друго захранване - машината пали, значи е от фортрона... как да го оправя?
поздрави _________________ Alfa Romeo |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 23:16 Заглавие: Re: PSU Blue Storm II + 350W PNF - въпроси |
|
|
Провери дали малкото импулсно (5V) носи на товар?Както и изходната му филтрация.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 23:22 Заглавие: |
|
|
| Както е казал DJ69VN провери филтриращия кондензатор, които е 5V standby напрежението. Сигурно имам вече 10 Fortron-a 350W с издут филтриращ кондензатор. Аз бих ти препоръчал да смениш и всички останали филтриращи кондензатори и то с КАЧЕСТВЕНИ !!! |
|
|
 |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 10:59 Заглавие: |
|
|
Аз ги имах ТЕАРО за качествени. Къде от София мога да намеря наистина качествени 105 градусови?
Кажете нещо за Blue Storm там е интригата, за него ли да проверя филтрацията? _________________ Alfa Romeo |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 15:09 Заглавие: |
|
|
Ами аз купувам от МТ1 от EXR серията на Hitano  |
|
|
 |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 16:13 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за оффтопика, но къде се намира този магазин... говорим за София нали? ... а защо съдиш че тези са наистина добри
относно blue storma - мога ли да го продавам със спокойствие _________________ Alfa Romeo |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 16:18 Заглавие: |
|
|
Google не можешли да ползваш?
ТУК. А като отвориш сайта намираш контакти и отиваш на bgmaps.com И ... |
|
|
 |
DMS_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 18:25 Заглавие: |
|
|
Брех тоя БЛУ СТОРМ Установих че има два вида шум. Единия е само при сложен захранващ кабел, а другия при пускане на копчето (коийто е и по силен и по-притесняващ)
Няма и много елементи в цялото захранване да се хвана за нещо, всичко е подредено и прекрасно изглеждащо
идеи? _________________ Alfa Romeo |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 19:31 Заглавие: |
|
|
mishomvp Тези Hitano - та са найстина читави за цената си.. е не са като Elna,Rubicon и т.н. Но за импулсни захранвания ги ползвам от години по мрежите и не съм имал проблеми за сега...
п.п. мисля че gold серия се водеха черни със "златни" надписи... Те са предназначени предимно за цифрови апаратури и т.н. ( до колкото ми е известно ) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 23:41 Заглавие: |
|
|
DJ69VN Не аз питам, а DMS_88 ) |
|