Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със аудио системата в колата

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BladeMan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 28, 2009 22:44    Заглавие: Проблем със аудио системата в колата Отговорете с цитат

Здравеите, имам от скоро един проблем свързан със subwooder-а ми в колата , или по скоро с усилвателя , постоянно му се включва защитата ,значи усилвателя е от FK 1600w реални 300 или 500 несъм сигурен говорителя е Boschmann 500w 12-ка а кондензатора е Vsonik 1f , работата е такава ,че немога да го хвана нито при какви режими включва защитата защото си я включва когато си поиска независимо дали е силно или слабо , мога да си го слушам с часове на макс и да не изключи а може и за броени секунди да изглючи , просто немога да го хвана нито в силата на звука има значение нито времето в което е свирил, звука си е супер няма промяна от преди , усилвателя го отварях и не видях нищо повредено 10000 пъти прегледах връзванията контактите и съпротивлението и всичко си е AC-DC , просто студио Х ! Напрежението си е супер също !!!!Днес от работа се скъса да изключва , а после като излизах се изключи само веднъж и после нямаше никаква грешка , мислих си че е температурния датчик и го среязах , обаче не беше от него (върнах си го обратно)
Някакви идеи????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Deliya
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 29, 2009 7:13    Заглавие: Отговорете с цитат

При тази мощност акумулатора на автомобила трябва да е най-малко 250 Ah.
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Сеп 29, 2009 7:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж дали не окъсява някъде около свързването на колоната, за проба можеш да пробваш с друг subwooder.
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Окт 01, 2009 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата съм я виждал и в по-специализиран форум , където няма да ти отговорят като колегата @Deliya ( моля да не се засяга , но като нямаш какво да кажеш , не го казвай Wink ) .

По темата : има безброй причини за възникване на подобен проблем : лоши контакти ( за които казваш че си проверил 1000% , аз се съмнявам че не си Wink ) , говорител на път към сервиз за пренавиване , говорител на който мустак(мишур) опира на корпус по време на свирене - виждал съм Wink затова казвам , дефектирал усилвател - например разпоени(разклатени) силови клеми/терминали откъм платката , или дефект по електрониката му ....... свърши ми боба , преполових лещата Wink ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети