| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 19:37 Заглавие: Код за радио на Ауди - Gamma CC (grundig) |
|
|
колеги, някой може ли да изгенерира кода (ако е възможно) на радиото. Номера му е auz2z3v2015970. мерси предварително.
http://teletehnika.km.ru/enter_code/foto/gammas.swf _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават.
Последната промяна е направена от joro66 на Чет Окт 01, 2009 6:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 29, 2009 20:24 Заглавие: |
|
|
Изобщо възможно ли е да се изгенерира кода или се сменя дъмпа? _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 8:37 Заглавие: |
|
|
До сега да беше го отворил,да видиш какво аджаба има вътре и тогава да попиташ какво може да се направи. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Offenbach Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 9:39 Заглавие: |
|
|
| И защо пък ще сменяш дъмпа??това се прави само в краен случай. Вътре има една моторола дето се казва MC68HC05B16 (ZC99133CFN 8925901591) прочети я и туй то.Със здраве |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
Касетофончето е на един комшия и му правя услуга. Даже не е свален от колата. Той преди 2 години като го взе аудито му вкарвах кода - имаше го на книжката на радиото, ама някъде я е наврял и не може да я намери. От този моторолския процесор може да се извлече кода, така ли да разбирам? _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
elektrik78 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 20:50 Заглавие: |
|
|
| Извличането на кода става с генератор.Аз имах Блаупукт Гама 3 .При него и и близките модели до него се правеше връзка с компютър и от компа се пуска генератор които при отговор на процесора изкарва кода и с него го отключваш.шибаното е че кода е записан еднократно в процесора и неможе да си променя.След 3 подедни грешни въвеждания трабва да дъмпиш памета 24С04 мисля беше има и с 29С04 вътре мисля са две едната отговаря за кода а другата за паметите на радиото.Трябва ти програматор за EEprom памети и LPT Връзка с компа която зе закача на паметта.Някаде в нета беше описано как става но съм затрил матерялите. Чрез номера нестава процедурата отнема няколко часа защото при всяко зададено число се изчаква потвърждение.При мен дъмпих паметта защото беше блокиран, но имах кода и след 10-тина въвеждания спря да иска вообще код, независимо колко време е останал без захранване.Дано да съм ти бил полезен. |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 21:45 Заглавие: |
|
|
Мерси,колега. Имам програматор. Обаче този касетофон не се блокира, а след трикратно въвеждане на грешен код се блокира за 1 час и после пак може да въвеждаш. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
| elektrik78 написа: | | Извличането на кода става с генератор.... |
Твоето е "частен случай " и няма нищо общо с модела за който става дума ,в случая се чете моторолата ,в нея е кода
П.С. Модела не е ли Gamma CC - http://codedradio.info/?i=bn&st=gamma+cc+auz2z3 ??? |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 6:33 Заглавие: |
|
|
Да този е, явно съм се заблудил с търсачката . Извинявам се за подвеждането. Оправих заглавието. Значи пак да питам - извлича се директно от процесора? _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 8:34 Заглавие: |
|
|
Много грешно се изразявате с това "извличане".В процесора има интегриран еепром,както на 99.9% във всяка такава апаратура.Просто се чете тази "памет"и се вижда кода или се записва нов дъмп ако неговия е омазан,породено от различни фактори.Чете се с хардуер за Моторола процесори и със съответната програма. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|