Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Crown CTV5571TXT-захранване в защита
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 03, 2009 9:40    Заглавие: Отговорете с цитат

... отделно, че е твърде неуместно да се сочи тук за пример захранване от (някой си модел на) Philips !! След като се знае, че много от тях НЕ тръгват с товар лампа, захранването си държи стабилни изходни напрежения без товар на +B и около 40-те ватове може да тръгне, па може и да не тръгне!
Докато за подобните захранвания като в темата твърдо се знае, че тръгват с товар!! И е най-добре товара да е съизмерим с консумацията на телевизора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Окт 03, 2009 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо да не е уместен примерът с този колега? С 40W захранването се държеше добре, а със 100-не! И като цяло телевизорът-не! Проблемът наистина се оказа в захранването. Вярно е, че доста Филипси не тръгват въобще с крушка, но този не беше от тях. Дадох примера, за да се види, че крушка 40W може да обърка нещата.
Моята страст към универсалните захранвания не е чак толкова голяма. Смятам, че винаги трябва да имаме готовността да пробваме с такова, тъй като понякога е налице колебание, дали дефектът е в захранването или другаде. Не мисля, че на всяка цена трябва да оставим телевизора с това захранване. Аз съм оставил така по-малко от 10телевизора, може би 5-6 или 7-8, не помня точно. Постъпвам така само в краен случай. Досега нямам рекламация с такова захранване. А са минали години.
И тук съветвам момчето да пробва с универсално, а пък после ще му мислим.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 03, 2009 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо да, защо не, този пилипс, онзи пилипс, захранването.. с.. , отпред, отзад ,,, дрън-дрън
Пиши нещо конкретно ПО темата , ако имаш какво! Стига си ЧАТИЛ Evil or Very Mad и парадирал с неща, които Недостатъчно са ти ясни! И на тебе, и на "колега"-та ти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Окт 03, 2009 12:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, ти и бай Тишан надминахте себе си!
По темата написах да пробва с универсално захранване, а пък после ще му мислим, ако не си забелязал написаното! Но такъв капацитет като теб е над тези неща!
Ivan4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Окт 13, 2009 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте отново! Най-сетне имам лек напредък с ТВ. Както винаги с еполучава съм си вкарал автогол. Значи беше ми прекъснала писта на IC804(стаб 5V) и те са липсвали, благодарение на което проца гасеше тв. Установих го след като го запуснах принудително като откачих 47 кр. и дадох на маса веригата за пуск. Значи сега вече почти съм го сглобил, но ми се струва, че имам още някъде дефект. "Цъкането" на St.bye си го има , В+ е 11.4 V, a а при запускане става 117.8. Транз в захр. за 5-10 мин работа стигна 52 гр.С(според мултимера ми, а поред пръста е "бая опечен"). Струва ми се, че нещо пак има да доизкусуряване, но проверих вече всичко по 3 пъти(без керамичните конд. От тях съм проверил и сложил нови С857,812,811). Та да питам...не е ли височко моето В+, а от там и температурата на полевия. За да не го отпиша за сега не го пускам за дълго да работи. Иначе тв си има растер, картина, OSD и всичко.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети